Kupinijada na Stavama u nedelju

Deveta po redu privredno-turistička manifestacija “Dani kupine 2016.“ održaće se u nedelju 31. jula 2016.godine u selu Stave kraj Valjeva, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsednik Organizacionog odbora Đorđe Pavlović je istakao da manifestacija ima za cilj da predstavi i popularizuje poljoprivredne i turističke potencijale Stava i čitavog valjevskog kraja. Program predviđa izložbu kupina i proizvoda od kupina, otvaranje manifestacije, kulturno-umetnički program i za sam kraj proglašenje pobednika. Pavlović je naglasio da će gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović u 11.30 časova i zvanično otvoriti ovu manifestaciju.

Po rečima dugogodišnjeg člana Organizacionog odbora ove manifestacije Zorana Lukića u nedelju 31. jula na Stavama se održava deveta po redu kupinijada u organizaciji građana MZ Stave, a uz veliku pomoć Regionalne privredne komore Valjevo, TO Valjevo, Zavoda za poljoprivredu Valjevo i mnogih društvenih, javnih, privatnih preduzeća i pojedinaca, a sve pod pokroviteljstvom grada Valjeva. Sama manifestacija počinje u nedelju u 10.00 časova izložbom kupina i proizvoda od kupina, što je i osnov ove manifestacije. Prateći program predviđa izložbu domaće radinosti – narodno stvaralaštvo, gastro fest, sportske aktivnosti i lekarske preglede. Na manifestaciji će nastupiti kulturno umetničko društvo „Izvor“iz Valjeva.

Očekuje se veliki broj posetilaca i učesnika, a i učešće od preko 20 izlagača do danas prijavljenih.

Na manifestaciji „Dani kupine“ imaće priliku da svoje proizvode predstave turističke organizacije iz Bijeljine, Loznice, Krupnja, Osečine, Ljubovije, Ljiga, Mionice i Lajkovca, istakla je direktorka TO Valjevo Ana Marković.

Manifestacija “Dani kupine“ okuplja veliki broj gostiju i posetilaca kako iz Valjeva, tako i iz drugih krajeva, koji učestvuju u programu i svakako doprinose njegovom poboljšanju.

Organizatori su istakli da su se i ove kao i prethodnih godina potrudili da što veći broj učesnika bude nagrađen, tako da je predviđen veliki broj nagrada iz oblasti proizvodnje kupina. Tako će biti nagrađeni najbolji kupinjaci, najveći kupinjaci i najuređeniji kupinjak. Naglašeno je i da ekipe Zavoda za poljoprivredu već par dana vredno rade na terenu i obilaze kupinjake koji su prijavljeni za izložbu.

Svakako na ovaj način Mesna zajednica Stave pokušava da ostvari razvoj kad je reč o promociji seoskog turizma.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.