Lajkovac bez vode…. Havarija ili isključenje?

Lajkovac je juče nešto posle 14 časova ostao bez vode. Javno preduzeće „Gradska čistoća“, u čijoj nadležnosti je vodosnabdevanje opštine, dobilo je informaciju od Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“ (koje upravlja izvorištem „Nepričava“ za potrebe Lajkovca i Lazarevca) da je reč o havarijskom isključenju. Međutim, direktor JP „Gradska čistoća“ Lajkovac Miroslav Lukić u izjavi za medije danas je demantovao takve tvrdnje:
-Nije u pitanju havarijsko isključenje. Očigledno je u pitanju samovolja jednog čoveka, konkretno direktora komunalnog preduzeća iz Lazarevca g. Krstovića, koji ovakvim postupcima, obaranjem pritiska i isključenjima vode, ucenama i prisiljavanjima, pokušava da naplati vodu koju nam nije isporučio. Direktno utiče na zdravlje i živote građana, zamislite da nemamo vode za decu, stare i bolesne, da nemamo vodu za građane iz naše Nepričave gde ima vode za pola Srbije. Sud je doneo pravosnažno rešenje i zabranio obustavu vodu i obaranje pritiska od strane komunalnog preduzeća iz Lazarevca. Oni su se već treći put oglušili na uvedenu privremenu meru i pravosnažnu presudu. Postoji osnovana sumnja da računi koje nam ispostavlja Komunalno Lazarevac nisu u skladu sa Zakonom, jer nam se fakturiše mnogo veća količina isporučene vode od stvarno uzete i potrošene vode na teritoriji opštine Lajkovac. Tražili smo od Suda obezbeđenje dokaza tj. da se veštačenjem utvrdi da li je izvršeno baždarenje vodomera u zakonskom roku, u prevodu – da li su vodomeri ispravni. Veštačenje je obavljeno 15. oktobra i još uvek se čeka nalaz veštaka kako bi Sud mogao dalje da deluje. Ko kome duguje i koliki je to iznos utvrdiće veštaci koje bude Sud angažovao. Oni tvrde da mi njima dugujemo, a ja ću dokazati da postoji enormno veliki dug komunalnog preduzeća Lazarevac prema komunalanom preduzeću Lajkovac, koji zaključno sa 1. novembrom ove godine iznosi 171.149.518 dinara, odnosno 1.391.450 evra. Prvi put saopštavamo da ne možemo pričati o dugu Komunalnog Lajkovac prema Komunalnom Lazarevac – konstatovao je Lukić.

cisterna-lajkovac

Direktor JP „Gradska čistoća“ Lajkovac Miroslav Lukić kaže da je na ovu temu više puta bezuspešno kontaktirao direktora JPKP „Lazarevac“ i da se problem može rešiti jedino na Sudu. Lukić kaže da je neprekidno u kontaktu sa sudskim organima i smatra da bi Sud trebalo hitno da primeni izvršenje zakonskih mera, kako bi građani Lajkovca dobili vodu.
Cisterne sa pitkom vodom postavljene su od juče u ulicama Svetog Save, Izviđačkoj, Borislava Pekića i Vuka Karadžića, odnosno u delu Lajkovca oko srednje škole, vrtića i Doma zdravlja, dok je za Lajkovčane koji žive u stambenim zgradama cisterna postavljena na Železničkom platou, preko puta hotela.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.