LEDENI TALAS PONOVO U SRBIJI

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će od danas pa do nedelje, 22. januara u većini mesta na području Srbije biti snežnih padavina i ledenih dana.

Tokom ove nedelje, u većini mesta na podrucju Srbije ocekuju se ledeni dani sa najnižom temperaturom od -10 do minus četiri (- 4), lokalno i nižom, a najvišom od minus četiri (-4) do nula stepeni. Ovaj talas nije kao onaj prvi, ledeni, od koga je umrlo čak deset ljudi širom Srbije, ali posle tog, prvom smrzavanja, treba upozoriti na još jedan talas hladnoće na koji se treba pripremiti pravovremeno.

Od danas do cetvrtka, 19. januara, povremeno sneg, u nižim predelima manje povećanje visine snežnog pokrivača, a na planinama jak vetar, stvaranje snežnih nanosa i povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 30 centimetara, saopštio je RHMZ.

U većini gradova naše zemlje ponovo će padati sneg, a temperatura će biti oko desetog podeoka ispod nule.Na ovo je upozorio i Republički hidrometeorološki zavod, koji je precizirao da će do 22. januara u Srbiji biti ledenih dana.U većini mesta temperatura će se kretati od – 10 do – 4, lokalno i niže, dok će najviše dnevne temperature jedva dostizati nulu.

Do četvrtka će padati sneg, pa se u nižim predelima Srbije može očekivati povećanje visine snežnog pokrivača, a na planinama jak vetar, stvaranje snežnih nanosa i povećanje snežnog pokrivača od 10 do 30 centimetara.

Iako nije izdato zvanično upozorenje, slučaju padavina i jačih udara vetra ne bi trebalo kretati na put. U ovom trenutku svi putni pravci u našoj zemlji su prohodni, ali nemojte nigde kretati bez kompletne zimske opreme, koja pre svega podrazumeva lance. Pre polaska na bilo koji put detaljno prekontrolišite vozilo.

U slučaju nevremena, probajte da pronađete zaklon. Preporuka je da se bez termosa sa toplim napicima (čaj, kafa), barem dve konzerve sa hranom, rezervne flaše antifriza, tečnosti za odleđivanje stakala, priručni ašov, i malog gorionika ne polazi nigde! Dobro bi došlo i jedno ćebe u gepeku, ako imate, nikada se ne zna kada može da zatreba.

Izvor info24.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.