Međunarodna umetnička saradnja

Pesme valjevskih pisaca Marijane Sirovljević, Blagoja Rankovića, Snežane Čkojić, Slađane Malešević, Danijele Padejski, Momčila Trifunovića i Katarine Ilić, biće prevedene i objavljene u slovenačkom časopisu „VPOGLED“ koji izlazi u Celju. Urednik ovog časopisa je istaknuti slovenački pesnik Zoran Pevec. Na ovaj način, stvaralaštvo valjevskih umetnika biće predstvaljeno slovenačkoj javnosti, što je samo jedan o konkretnih rezultata nedavne posete člana Gradskog veća zaduženog za kulturu Dejana Bogojevića Sloveniji i Međunarodnim susretima umetnika u Škocjanu.

U cilju blagovremene organizacije objavljivanja pesama valjevskih umetnika, Dejan Bogojević je održao sastanak u Gradskoj kući na kome je ocenjeno da je ovo samo početak međunarodne saradnje pesnika iz Valjeva sa umetnicima iz drugih zemalja sveta. „Moj cilj je da energiju i mesto koje sam godinama gradio na međunarodnoj umetničkoj sceni, usmerim na umetnike iz Valjeva i da sada njihove vrednosti dođu do izražaja u drugim zemljama“, ocenio je ovom prilikom Bogojević.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.