Memorijalna atletska trka „General Đukić“

Maloj sali Skupštine grada održana konferencija za novinare povodom atletske trke „General Đukić“ koja će se održati u nedelju 28. oktobra sa početkom u 10.30 časova.

Valjevo

Radomir Simić, sekretar Sportskog saveza Valjeva istakao je da je ovo osamnaesta po redu trka „General Đukić“ koja je upisana u atletskom kalendaru Srbije.

„Po odluci Skupštine grada Valjeva ova stalna gradska manifestacija se održava dugi niz godina. Ove godine smo imali malih problema iz razloga što je bilo potrebno izmeniti projekat o privremenoj saobraćajnoj signalizaciji, da bi smo prikupili sva rešenja koja su bila potrebna od JP „Putevi Srbije“, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, policije i Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu grada Valjeva. Uspešno smo obavili taj posao, prikupili potrebnu dokumentaciju i pripremili sve što je bitno, kada je u pitanju administrativno-pravna priprema same trke. Trka će se održati u nedelju 28. oktobra na staroj trasi, regionalnom putu koji vodi od Valjeva ka Bajinoj Bašti. Manifestacija počinje u 10 i 30 a glavna trka će se održati u 12 časova. Ove godine smo promenili program same trke, nismo ih vezali za sporstku kategorizaciju na pionire, juniore itd. Ove godine smo podelili trke po razredima, od prvog razreda osnovne škole do četvrtog razred srednje škole“, rekao je Simić.

Valjevo

„Ove godine smo smanjili dužinu trka i ovogodišnje dužine se kreću od 150 metara do 800 metara zavisno od uzrasta. Glavna trka počinju u 12 časova, dužine 10 000 metara u kojoj učestvuju seniori, seniorke, juniori, juniorke, vojska, policija, veterani i rekrativci. Nadam se lepom vremenu i apelujem na sve nastavnike osnovnih škola da dovedu svoje đake na čist vazduh i uživanje. Takođe se zahvaljujem pripadnicima vojske i policije na tradicionalnom učestvovanju u trci“ rekao je Vladimir Marković Hari iz Atletskog kluba “Metalac“.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.