Ministarstvo za rad osudilo napad na romskog dečaka u Valjevu

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević, najoštrije je osudio incident kada je 21. jula, ispred Gradske skupštine u Valjevu, službenik Gradske uprave pretio i fizički nasrnuo na 10-godišnjeg dečaka romske nacionalnosti.

Ivanišević, koji je predsednik vladinog Saveta za unapređenje položaja Roma i sprovođenje Dekade uključivanja Roma, rekao je da zaposleni u Gradskoj upravi Valjeva mora preuzeti odgovornost za svoj postupak, saopštilo je resorno ministarstvo.

Naglasio da je reč o izolovanom incidentu i da Srbija, čije je društvo inkluzivno, ne priznaje bilo kakav oblik diskriminacije i nasilja.

“Svaki napad na bilo kog građanina Republike Srbije po osnovu porekla, etničke ili religijske pripadnosti biće najstrože sankcionisan”, poručio je Ivanišević.

( Preuzeto sa http://www.rts.rs/ )

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.