VALjEVO NA KORAK DO CILjA

U pretposlednjem kolu Prve “B” lige Srbije, odbojkašice Valjeva su juče na svom terenu bile bolje od Ivanjice 3-0 (25-22, 25-15, 25-22) stigavši na korak do plasmana u viši rang u planiranoj reorganizaciji takmičenja. Ekipa Rajka Stojanovića će se iduće godine najverovatnije takmičiti u Prvoj ligi.

Valjevo-Sport-Odbojka-Srbijanka-ВА-ИВА1-1Simpatične gošće, koje zauzimaju poslednje mesto na tabeli sa svega dve pobede, nisu lako položile oružje u hali “Studenta”. Borile su se Ivanjičanke maksimalno uz zdušnu podršku nekoliko svojih navijača sa tribina. Domaće igračice su igrale koliko je bilo potrebno, odmah su uočile da je prijem servisa Ivanjice slaba tačka i tako su postavile igru. Posle uvodnog ispitivanja snaga Valjevo je preuzelo vođstvo i povelo 15-10, 19-14 i 22-17 zahvaljujući efikasnom napadu Čelićeve, Anastasije Maksimović i Pantelićeve. Probleme u prijemu Ivanjica je nadomestila čvrstim blokom preko koga je iskoristila malo opuštanje u redovima domaćina i smanjila na 22-21. Valjevke su odigrale završnicu sigurno, dobrim servisima i prijemom bez mnogo grešaka su odbile taj napad i osvojile prvi set.

Valjevo-Sport-Odbojka-Srbijanka-ВА-ИВА1-2Drugi set je protekao u potpunoj dominaciji domaćeg sastava koji je na startu poveo, ubojitim napadima Čelićeve i Anastasije Maksimović skupljao poene da bi ga na kraju ubedljivo dobio.

Valjevo-Sport-Odbojka-Srbijanka-ВА-ИВА1-3Predvođene vrlo dobrim primačem, Emom Fončevom gošće su se ponovo probudile u trećem setu. Dvadesetogodišnja Fončeva je dobrim servisom pravila probleme Stojanovićevoj ekipi ali je domaćin brzo vraćao inicijativu i raznovrsnim napadom stigao do maksimalne pobede i nova tri boda.

Valjevo-Sport-Odbojka-Srbijanka-ВА-ИВА1-4U poslednjem kolu Valjevo igra protiv Zlatibora u Čajetini tako da će rezultat tog duela kao i meča između Leskovca 98 i Vranja odrediti konačan plasman na kraju prvenstva ali Valjevke skoro sigurno ostaju među prve tri ekipe koje idu u Prvu ligu Srbije.

Valjevo-Sport-Odbojka-Srbijanka-ВА-ИВА1-5SRBIJANKA BEZ OSVOJENOG SETA U NOVOM SADU

Odbojkašice Srbijanke 014 su u 21. kolu Prve lige Srbije gostovale u Novom Sadu gde su doživele maksimalan poraz 0-3. Valjevke će ligu završiti na 10. mestu ispred ljiškog Spartaka i Crno Belih 011 iz Beograda. U poslednjem kolu ekipa trenera Medenice će biti domaćin AS Batajnici.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.