Načelnik Policije: Svi poznati narko dileri sklonjeni sa ulice!

„Valjevo je danas bezbedan grad i građani Kolubarskog okruga najmanje su ugroženi u poslednjih 10 godina od svih vidova kriminala“, rekao je danas u svom obraćanju medijima Saša Marković, načelnik Policijske uprave Valjevo. On je na konferenciji za novinare sumirao rad policijske uprave od početka 2016. godine. U periodu od 8 meseci zaplenjeno je, prema njegovim rečima, 8 kilograma raznih vrsta opojnih droga, svi poznati narko dileri su sklonjeni sa ulice, tako da su, kao ističe Marković, ostvareni nadprosečni rezultati u suzbijanju narkomanije.

„Samo u prvih 8 meseci bile su 43 zaplene opojnih droga, protiv 44 lica su podnete krivične prijave, 19 osoba je uhapšeno i zadržano, a zaplenjene su i dve laboratorije. Naša saradnja sa Višim javnim tužilaštvom Valjevo je odlična i sve akcije sprovodimo zajedno“, naglašava Marković.

Valjevo

Valjevo se nalazi na trećem mestu u Srbiji po broju otkrivenih krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, pri čemu je uhapšeno sedam lica od početka godine. „Trenutno radimo nekoliko krupnih predmeta vezanih za suzbijanje privrednog kriminaliteta, kad dođemo do osnova sumnje i uz konsultaciju sa Javnim tužilaštvom, tada ćemo podneti krivičnu prijavu i, ako za to bude bilo potrebe, izvršiti hapšenje tih lica“, kaže načelnik Policijske uprave.

Valjevo

Što se tiče saobraćajne policije, glavni prioritet bio je i biće u budućnosti zaštita dece, naročito u zonama osnovnih škola, rečeno je na konferenciji. U narednom periodu biće pojačana kontrola vozača na prisustvo alkohola u organizmu. Od početka godine broj zadžanih vozača zbog nedozvoljene količine alkohola u krvi povećan je za 50%.

Ovom prilikom je najavljeno da se od oktobra meseca puštaju u rad tri radarska mesta u Valjevu, koja će biti praćena kamerama. Reč je o ulasku u grad iz pravca Beograda, kao i ulascima i izlascima iz Valjeva prema Šapcu i Loznici. A, u toku je i javni tender, raspisan od strane Grada Valjeva, za još tri radarska mesta i to na izlazu iz Valjeva prema Beogradu, na ulasku i izlasku prema Bajinoj Bašti i na obilaznom putu ka Užicu.

Marija Petrović-Marković

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.