Najmlađi za najmlađe

Ni jutarnja temperatura koja je bila u minusu nije uspela da poremeti akciju osnovaca iz škole u Brankovini, koji su jutros  na štandu ispred opštine prodavali novogodišnje ukrase i čestitke, kako bi “zarađen” novac poklonili Centru za vantelesnu oplodnju. Razdragani, sa osmesima na licu i rumenih obraza, ponosno su izložili svoje radove, a svi dobronamerni prolaznici i oni “namenski” posetioci štanda koji su “kupili” njihove ukrase ili čestitke podržali su humanitarnu akciju prikupljanja priloga za opremanje Centra za VTO.

Valjevo

Direktorka O.Š.”Prota Mateja” u Brankovini Milica Ostojić ističe da je cilj ove akcije, koja je nazvana “Najmlađi za najmlađe”, da se od najranijeg uzrasta podstiče osećaj za pružanje pomoći drugima, da se kod učenika razvija osećaj humnaosti, ali i da se pošalje poruka odraslima da slede primer njenih đaka, jer možda nečije malo nekome znači mnogo.

Valjevo

(Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović kupovinom ukrasa podržao akciju)

Među “kupcima” unikatnih novogodišnjih ukrasa i čestitki bili su i gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović i njegovi saradnici, načelnici Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić i Jelica Stojanović, članovi Gradskog veća Andra Savčić i Dejan Bogojević i drugi.

Valjevo

(Načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj Aleksandar Vujić Subotić takođe podržao akciju)

“Grad itekako ima razloga da pomogne Centar za vantelesnu oplodnju i u svetlu ovih rezultata koji su do danas postignuti, ali i svega onoga što nas čeka u budućnosti kada je u pitanju popravka i opšte dizanja nataliteta u Srbiji”, rekao je gradonačelnik Gvozdenović i zahvalio se direktorki i đacima što su istrajni u akciji prikupljanja priloga za Centar za VTO, koji prema njegovim rečima ima potpuno egal rezultate sa velikim centrima i koji je najbolja služba naše bolnice.

Valjevo

“Drgo nam je što sve veći broj sugrađana prepoznaje ovu ideju, što podržava našu akciju i što se naši sugrađani trude da doprinesu razvoju i boljem opremanju Centra za VTO. Novac koji će biti sakupljen u akcijama sprovedenim u decembru i januaru mesecu biće namenjen kupovini inkubatora za kultivisanje embriona, za šta je potrebno 12.000 evra. Ukoliko ne uspemo da skupimo tu sumu novca, kupićemo pribor za našu hirušku salu, koji nam je takođe neophodan”, istakla je ovom prilikom Mirka Đorđević, embriolog Centra za VTO.

Valjevo

M.P.M.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.