NAREDNA ČVARKIJADA PO NOVIM PRAVILIMA!

Od naredne godine svi učesnici Čvarkijade plaćaće kotizaciju za učešće na tom Fetivalu, a pored plaćanja zakupa mesta na keju Kolubare ekipe koje budu učestvovale snosiće troškove i za mast, za Valjevska posla najavljuje predsednik Organizacionog odbora „Festivala duvan čvaraka“ Andra Savčić. Kako nam je saopšteno, biće napravljen i Pravilnik koji će biti iznet na glasanje Gradskom veću. To će biti svojevrsni kodeks ponašanja učesnika, sa uputstvima šta je konkretno dozvoljeno ili strogo zabranjeno tokom održavanja Čvarkijade. Sa tim Pravilnikom, između ostalog, neće više biti problema sa korišćenjem razglasa u ličnoj režiji i prekomernom bukom, koja je ove godine mnogima zasmetala.

Valjevo

„Manifestacija je prevazišla samu sebe. Naravno da je bilo problema, ali to su bili sve sitni tehnički problemi koje smo uspeli da premostimo u hodu. Što se tiče količine masti, ona nije prepolovljena, već je ta količina koju smo obezbedili bila projektovana na osnovu prošlogodišnjeg broja učesnika. Niko nije mogao da pretpostavi da će se taj broj ove godine udvostručiti“, kaže Savčić i ističe da je jedan od problema bio i prošlogodišnji dug za mast. Naime, prethodno rukovodstvo Grada, kako navodi Savčić, ostalo je dužno „Trliću“ oko 150.000 dinara za mast koja je data učesnicima Čvarkijade prošle godine. „Morali smo da izmirimo taj dug prvo, plus avansno da uplatimo za mast za ovu Čvarkijadu“, naglašava Andra Savčić.

 

Na pitanje zašto nije pozvan idejni tvorac „Festivala duvan čvaraka“ Slavan Batoćanin, da zajedno sa rukovodstvom Grada Valjeva bude na bini tokom svečanog otvaranja Čvarkijade, Savčić kaže da je Batoćanin obavešten nekoliko puta da je svečano otvaranje manifestacije zakazano tačno u 12h, ali da ne zna zašto se u tom momentu nije pojavio na bini. „Slavan se nije pojavio na bini u 12h, mi ne znamo zašto, ali se posle na toj istoj bini pojavio na dodeli nagrada. Kako je mogao da se pojavi na bini za vreme dodele nagrada, tako je mogao da izađe na binu i u 12h kada je bilo zakazano svečano otvaranje“, konstatuje Savčić.

Predsednik Organizacionog odbora popularne „Čvarkijade“ Andra Savčić primećuje da se nigde u medijima ne pominje sporan kvalitet spremljenih čvaraka toga dana. Od 82 učesnika, tročlani žiri uvrstio je samo 6 u uži izbor, dok su duvan čvarci svih ostalih ekipa, prema mišljenju žirija, kvalitetom bili ispod proseka.  On kaže da je mnoge predstavnike medija više interesovalo zašto na bini nije bilo gospodina Batoćanina, a da se isti novinari nisu zapitali zašto niko od predstavnika rukovodstva iz SPS-a uopšte nije prisustvovao svečanom otvaranju manifestacije?

Valjevo

Organizacioni odbor manifestacije, prema Savčiću, sastao se četiri puta i nijednom od tih sastanaka nisu prisustvovali članovi Odbora ispred SPS-a, Aleksandar Vujić-Subotić i Nikola Radojčić.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

6 comments

  1. Pa morao je neko od prethodne vlasti staviti 150.00 din sebi u dzep,ovo je cist primer kako su oni radili!

  2. Da … ja tebi ti meni … a narod na kraju plati !!!

  3. Napokon pravo resenje za cvarkijadu,slazem se da treba da se plati kotizacija,jer se tako moze jos vise unaprediti ova manifestacija,a samim tim i obogatiti program.

  4. Više ne mogu da manipulišu, pa nemaju “volju” da se pojave ….Zna se šta njih pokreće ……samo lična korist!

  5. Pa svima je jasno kako je Sps radio u Valjevu,meni nije nista cudno sto su ostali duzni novac,klasicna njihova prica.

  6. sa iducom kotizacijom za cvarkijadu,bice 25 ekipa,a organizaciji………i dodelama nagrada….nebih…Ja sam tu 10 godina,kad je bilo 4 ranije ja sam bio tu,tako da nebih o tome