(Ne)solidarni ugostitelji!

Kako je i najavljeno, valjevski ugostitelji okupili su se jutros u 9h ispred zgrade opštine u znak mirnog protesta protiv najavljenog Predloga odluke o skraćivanju radnog vremena ugostiteljskih, trgovačkih i zanatskih objekata, koji će se naći pred odbornicima u ponedeljak.

Valjevo

U ime prisutnih ugostitelja i onih koji su potpisali zahtev predat čelnicima Grada još pre 9 dana, novinarima se obratio Ivan Milovanović, vlasnik kafića “Jazzin”, koji je na početku naglasio da on i njegove kolege podržavaju sve planirane reforme, ali da o svemu tome prethodno treba da postoji zajednički dogovor. Iako je zahtev sa potpisima oko 150 valjevskih ugostitelja predat 16. novembra i tražen razgovor pre nego što odluku izglasa skupština, odgovora iz Grada još uvek nema.

Valjevo

Ivan Milovanović, kafe “Jazzin”

“Svi znamo da nisu samo ugostitelji odgovorni za novonastalu situaciju. Postoje neke institucije koje su možda mogle češće, više i bolje da urade svoj posao, pa možda danas ne bismo imali situaciju o kojoj se priča. Puno je ugostitelja koji pošteno i odgovorno rade svoj posao. Na ovom protestnom skupu prisutni su pojedini sugrađani koji se ugostiteljstvom bave 20-30 godina. Ako se ovom delatnošću bavi veliki broj ljudi u našem gradu, smatramo da je potpuno u redu da Grad sa ugostiteljima zajedno sedne i da se kroz neke radne grupa dođe do rešenja”, kaže Milovanović.

Valjevo

Tri su zahteva, ne uslova, niti ultimatima valjevskih ugostitelja, koji su upućeni na adresu Grada:

  1. Formiranje radnih grupa Grada i ugostitelja, koje će se odmah sastati i razgovarati o nastalim problemima
  2. Vraćanje radnog vremena na pređašnje
  3. Ostavljanje roka od 30 dana kao period prilagođavanja ugostitelja novonastalim okolnostima.

„Dobili smo nezvanične informacije da su opet napravljene neke nepravilnosti u predlogu skraćenja vremena. Određeni ugostiteljski objekti se tako dovode u neravnopravan položaj u odnosu na druge. Radno vreme kafića u stambenim zgradama pomereno je sa 22h na 23h radnim danima, odnosno sa 23 na 24 časa vikendom. Dakle, takvi ugostiteljsi objekti su izjednačeni sa objektima koji se nalaze van stambenih jedinica“, kaže Ivan Milovanović i najavljuje formiranje Udruženja ugostitelja, jer će tako postojati neko ko će zastupati interese ugostitelja i zaštiti ih kada je to potrebno.

Valjevo

Kafe “Corner” jutros u 9 časova

Valjevski ugostitelji danas nisu bili jedinstveni u dogovoru da se obustavi rad u lokalima od 7 do 12 člasova, jer su mnogi objekti bili otvoreni u to vreme ili nisu radili samo sat vremena. Milovanović je povodom toga rekao da ne može da govori u  tuđe ime, da zna da ima kolega koji žive samo od tog posla i izrazio je žaljenje što svako od njih nije mogao da pokaže solidarnost.

Valjevo

M.P.M.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Tešnjarac po veroispovesti

    Nemam komentar…osim da smo jako los narod….pih…ne podrzati svog…pa gde mislis da ces ti biti dobro…u tudjini sigurno tek ne!!!!!!!