“Nesrećna Kafina” na dva festivala

“Nesrećna Kafina”, profesionalna predstava za decu rađena u koprodukciji valjevskog Centra za kulturu i Šabačkog pozorišta, učestvuje na dva festivala i jednim gostovanjem na samom početku 2018. godine.

Rađena prema motivima smešno žalosne igre Jovana Jovanovića Zmaja, “Nesrećna kafina” premijerno je odigrana pred valjevskom publikom sredinom novembra meseca i već tada je njen reditelj Nebojša Savić najavio da će predstava nastaviti da živi na dva repertoara i da će učestvovati na festivalima od samog početka 2018. godine.

“Nesrećna Kafina” će 29. januara otvoriti prvi Zimski festival pozorišta za decu u Aleksincu, koji se održava u periodu od 29. januara do 3. februara, potom će predstava biti odigrana 30. feburara u Šabačkom pozorištu u okviru projekta “Krugovi”, a dan kasnije će zatvoriti 10. Festival predstava za decu “KRUŠKA” u Kruševačkom pozorištu, koji će se održati od 3. do 9. februara ove godine.

Režiju i dramatizaciju predstave za decu “Nesrećna Kafina” potpisuje naš Valjevac Nebojša Savić, glumac Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, koji je režirao tridesetak dečjih predstava, ali mu je ovo prva rediteljska predstava koja je premiujerno odigrana u njegovom rodnom Valjevu.  U predstavi igraju valjevski glumci Angelina Lukić (Dobra vila Radmila), Maja Lukić (Princeza Kafina), Branko Antonić (Kralj Ritibimslav), Uglješa Spasojević (Dvorska Luda) i glumac profesionalnog Šabačkog pozorišta Strahinja Barović (Razbojnik i Kupidon).

“Mi smo predstavu napravili da bismo bili srećni dok je igramo. Mi možemo da budemo srećni samo ako ste srećni vi koji je gledate. I tu se krug sreće zatvara. I otvara se novi, širi krug. Sa ružičastom perspektivom širenja”, kaže reditelj predstave Nebojša Savić.

Asistent reditelja predstave je Jelica Alić, scenograf Dušan Arsenić, kostimograf Selena Tomašević, scenski pokret i koreografija povereni su Pjeru Rajkoviću, muziku je radio Lole Paic, muzičku postprodukciju Uroš Tomić, autorska muziku spota predstave Milan Đurđević.
Reč reditelja

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.