Nova energija na čelu KUD “Abrašević”

Kulturno umetničko društo “Abrašević” dobilo je novog rukovodioca. Za v.d. sekretara ovog Društva imenovana je diplomirani etnomuzikolog Milena Urošević, dosadašnji umetnički rukovodilc narodnog orkestra Abraševića.

Na sednici Upravnog odbora KUD “Abrašević”, održanoj protekle srede, razrešen je dužnosti Branko Antonić, koji je posao sekretara Abraševića obavljao deset godina i sa jednim uzdržanim glasom za novog sekretara predložena je Milena Urošević. Branko Antonić će od sada obavljati funkciju umetničkog rukovodioca dramske sekcije KUD “Abrašević”.

 

Valjevo

Milena Urošević, v.d. sekretara KUD “Abrašević”

“Milena Urošević ima perfektne reference za obavljanje ovog posla. Nova energija je uvek dobrodošla, posebno kada znam da će se ići ka tome da se svakoj sekciji ubuduće podjednako poklanja pažnja”, kaže za Valjevska posla Zoran Živanović, predsednik Upravnog odbora KUD “Abrašević”

Valjevo

Predsednik UO KUD “Abrašević” Zoran Živanović i Milena Urošević

Milena Urošević (33), nema stranački angažman, prisutna je svojim radom, energijom i talentom u KUD “Abrašević” skoro dve decenije, a jedini je diplomirani etnomuzikolog u Valjevu. Na mesto sekretara Abraševića prelazi za pozicije šefa narodnog orkestra, s tim što će tu ulogu obavljati do daljnjeg bez novčane nadoknade.

“Ako su Grad Valjevo i Upravni odbor Abraševića prepoznali tu energiju u meni i da mogu da unesem osveženje u Društvo, daću sve od sebe. Od malih nogu sam vezana za Abrašević i mislim da nema porodice u Valjevu koja nije na neki način vezana za ovo kulturno-umetničko društvo. Smatram da će svi ti ljudi, koji su na ovaj ili onaj način povezani za Abraševićem, moći slobodno da dolaze u prostorije Društva, iznesu svoje ideje i daju svoje predloge. Tu sam da ih sve saslušam, jer imam utisak de se proteklih godina narušila slika Abraševića, a promenama želimo da dignemo na noge nešto što svakako gradsko društvo sa imenom “Abrašević” treba da nosi”, kaže novopostavljeni rukovodilac KUD “Abrašević”.

Valjevo

Milena Urošević ističe da je važno svim sekcijama ravnomerno posvetiti pažnju.

“Ima mnogo posla, ima čime da se bavimo. Pre svega tom kulturom i umetnošću, koje Društvo “Abrašević” u svom nazivu nosi. Folklorni ansambl i orkestarski ansambl se osvežavaju, želimo dramsku sekciju da malo pokrenemo, hoćemo da izađemo u susret i profesoru Vasiljeviću sa horom, jer postoje fizički nedostaci vezano za horsku salu. Toliko je onih, ne samo veterana, koji su se ponovo vratili Abraševiću, zahvaljujući umetničkom rukovodiocu igrača Katarini Ašković. Pokrenuta je bujica “Abraševićevaca” što se tiče igre, o čemu svedoče pune sale za prošlogodišnji i ovogodišnji koncert. Oseća se ta energija i želimo da sve sekcije to dožive”, ističe Milena Urošević.

U narednom periodu biće uspostavljen i Umetnički savet KUD “Abrašević”, kao telo ovog amaterskog društva koje će iznositi programske predloge, o kojima će saglasnost davati članovi upravnog odbora na svojim sednicama.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.