Novi bioskop

Film o hrvatsko-srpskoj ljubavi “Zvizdan” otvorio je treći po redu festival Valjevski filmski susreti i “ponovio” filmsko platno novog valjevskog bioskopa. Ovogodišnje izdanje Valjevskih filmskih susreta ima ogroman značaj za Festival ne samo što je u novoj i modernoj bioskopskoj sali omogućeno održavanje Valjevskih filmskih sureta, već i zbog toga što je grad iz koga potiču brojne filmadžije prepoznao i brojnu filmsku publiku nagradio ovim zdanjem.

Valjevo

Nova bioskopska sala bila je popunjena do poslednjeg 85. mesta, a prisutnoj filmskoj publici obratio se direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić, koji je najavio da će bioskop zvanično početi sa radom u januaru mesecu.

Valjevo

“Festival je samo prva karika u nizu onoga što ćemo mi u ovom novom bioskopskom prostoru raditi. Svakodnevno ćemo imati tri, a vikendom četiri predstave. Ne želimo da ovo bude samo bioskop u kome će se prikazivati svetski hitovi, već ćemo pokušati da u saradnji sa kinotekom i nekim drugim produkcijama napravimo što bolji repertoar, sa što više umetničkih filmova”, rekao je Smiljanić, napomenuvši da su svi radovi vezano za izgradnju bioskopske sale i adaptacije prostora koštali 20 miliona dinara.

Valjevo

Borba za stvaranje bioskopa, negovanje filmske umetnosti u gradu bili su okosnica delovanja Valjevskih filmskih susreta. Aktuelni naslovi, tematski i žanrovski raznovrstan repertoar, muzički odeljak i besplatni ulazak na sve programe omogućavaju svim ovdašnjim ljubiteljima filmske umetnosti dostupnost bogatom sadržaju Festivala i ove godine i to u izvanrednom prostoru u kojem je filmski doživljaj još potpuniji.

Koordinator Festivala Bojana Andrić zahvalila se Gradu Valjevu jer je smogao snage da napravi ovaj bioskop. “Mi smo se za izgradnju bioskopa borili i mislim da je samim tim naša misija ispunjena. Valjevski filmski susreti će nastaviti da postoje, ali u drugačijem obliku od naredne godine”, rekla je ovom prilikom Bojana Andrić.

Valjevo

Tim Valjevskih filmskih susreta odao je počast nedavno preminulom masteru Dragoljubu Petroviću, koji je od samih početaka festivalskog života u Valjevu održavao entuzijazam mladih. Uz prikazivanje kratkog “In memoriam” filma, tim Festivala izrazio je ogromnu zahvalnost klaviristi Dragoljubu, za podršku koju je pružao, lični angažman i njegovo nezaboravno prisustvo na valjevskoj muzičkoj sceni.

program

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.