Novi inkubatori stižu u bolnicu zahvaljujući Europromu i Podgorina Fruchtu

Valjevsko preduzeće “Europrom” i “Podgovrina Frucht” iz Osečine donirali su Odseku neonatologija i Službi ginkologije ovdašnje Opšte bolnice dva nova inkubatora savremene tehnologije vredna oko 20.000 evra, koja su jako značajna za prevremeno rođenu decu i novoređenčad kojima je na rođenju ustanovljen problem, jer im pomažu u prvim satima života.

Kao dve društveno veoma odgovorne firme, “Europrom” i “Podgorina Frucht” odazvale se se da pomognu nabavku nove opreme za najosetljiviji deo populacije, tek rođene bebe.

Odsek neonatologije raspolaže sa 6 izoleta, t.j. inkubatora. Dve izolete su od ranije dobijene akcijama Fonda B92, jednu izoletu je 2005. poklonila lekar pedijatar, a tri uređaja su u Odsek stigla zahvaljujući angažovanju Caritasa. Odsek poseduje i dve transportne izolete, ali su one već godinama u funkciji.

Izolete koje su ovaj put donirane zahvaljujući društveno veoma odgovornim preduzećima, predstavljaju noviji tip uređaja i Uprava Opšte bolnice Valjevo veoma je zahvalna svima koji prepoznaju potrebe i pomažu za stvaranje boljih uslova za lečenje.

Dve poklon izolete C2000, čiji je proizvođač firma “Drager”, stižu u valjevku bolnicu u narednih mesec dana.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.