Očekuje se porast vodostaja na Jablanici i Kolubari

Na osnovu dogovora krajem novembra između predstavnika „Srbijavoda“, JP „Kolubara“, preduzeća „Erozija“, koje izvodi radove na koritu reke Kolubare i predstavnika grada Valjeva, JP „Kolubara“ je u prethodnom periodu ispuštalo iz akumulacije „Stubo-Rovni“ manje količine vode nego što je potrebno. To je omogućilo nesmetano izvođenje radova u koritu reke Kolubare.

U periodu od 28. decembra do 15. januara ovi radovi će biti obustavljeni, pa će se količina vode koja se ispušta iz akumulacije povećati sa 1,5 na 4,5 kubnih metara u sekundi. Ovakav režim isticanja vode je neophodan da bi se smanjio nivo vode u akumulaciji i da bi se ista osposobila za prihvat novih količina vode koje se očekuju na proleće.

Zbog toga će doći do porasta vodostaja na rekama Jablanica i Kolubare. Porast vodostaja neće ni u kom slučaju ugroziti bezbednost ljudi i objekata pored ovih reka.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.