OD 1. JUNA NEMA VIŠE OVERA ZDRAVSTVENIH KNJIŽICA

Elektronska uprava nam dozvoljava mnogo veću transparentnost, da imamo mnogo veći nadzor i uvid u to kako se vode postupci na lokalu i kako se tretiraju građani, što u ovom trenutku ne znamo – istakla je Ana Brnabić

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje da će do 1. juna biti ukinuta overa zdravstvenih knjižica.

Kako je rekla, državna uprava već ima podatke kao dokaz da li je građanin osiguran ili ne i da li je poslodavac platio zdravstveno osiguranje.

– Sa uvođenjem sve većeg elektronskog servisa, staćemo na put “maloj korupciji – rekla je Brnabić novinarima posle sastanka sa Gudrun Mosler Tornstrom u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Ona je objasnila da je korupcija kada se desi da vam neko traži 20, 30, 50 evra ili 100 evra da za vas prikupi podatke brže nego za nekog drugog.

– Elektronska uprava nam dozvoljava mnogo veću transparentnost, da imamo mnogo veći nadzor i uvid u to kako se vode postupci na lokalu i kako se tretiraju građani, što u ovom trenutku ne znamo”, istakla je Brnabić.

Ona je istakla da ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ostaje otvoreno za sve sugestije građana, te da je dala nalog kabinetu da se mora odgovoriti svima.

Izvor info24.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.