Odbojkašice Srbijanke protutnjale kroz Čačak

Devojčice Srbijanke 014 (2005. i mlađe) posle osvajanja bronzane medalje na Međunarodnom turniru u Ankoni u subotu se u Čačku okitile zlatnom medaljom na Borčevom prolećnom turniru.

Valjevo

Na prestižnom turniru u Čačku, gde se okupilo sve što vredi trenutno u Srbiji u ovom uzrastu (2005. i mlađe), kao što su klubovi Vizura, Sterija, Batajnica, Laki Stars, Kragujevac i Borac, Srbijankine devojčice osvojilen su prvo mesto.
Posle ubedjlivih pobeda nad ekipama “Forma” (B. Bašta) i beogradske “Sterije”, koje su savladale sa 2:0, očekivalo se polufinale sa državnim prvakom i večitim rivalom “Vizurom”. Desilo se iznađenje. Devojčice “Laki Stars” iz Beograda pobedile su “Vizuru” sa 2-1 u odlučujućoj utakmici, tako da je izostao okršaj “Srbijanke” i “Vizure” u polufinalu, što bi bilo finale pre finala.
Srbijanka  je u polufinalu furioznom igrom pregazila “Laki Stars” rezulatato 2:0 (21-11 i 21-12). U finalu je prikazana još jedna izvanredna igra Srbijankinih princeza i pobeđena je ekipa “Borca” iz Čačka sa 2:0 (21:5 i 21:11).
Valjevo
Sve devojke su bile inzvanredne bez lošeg pojedinca. Za MVP turnira biralo se između dve odbojkašice “Srbijanke” -Jelene Mitrović i Marije Nedeljković i po izboru trenera svih ekipa izabrana je kapiten Marija Nedeljković, a za najboljeg tehničara izabrana je Tanja Petrović iz “Srbijanke 014”.
Valjevo
Preostale dve nagrade – Najbolji primač i Najbolji poenter otišle su u ruke devojčica iz “Borca” i “Laki Starsa”. Po ocenama svih trenera na turniru ova ekipa “Srbijanke” prevazišla je ovaj uzrast.
Na svim turnirima u Srbiji od oktobra do danas ova generacija igrala je finala t.j. donosile su zlatne ili srebrne medalje: Srbijankin turnir – zlato, Dani Lajkovca – srebro, Sremska Mitrovica – srebro, Novogodišnji turnir u Čačku – zlato, Božićni turnir u Kragujevcu – srebro, Sretenski turnir Vizura Beograd – zlato i na kraju Prolećni turnir u Čačku – zlato. Naravno, najveći uspeh ovih devojčica je bronzana medalja na Međunarodnom turniru u Ankoni.
OK “Srbijanka  014″ dobila je organizaciju Državnog prvenstva u odbojci za pionirke (2003. i mlađe) koji će se održati od 11-13 maja. Neke od ovih devojčica biće u sastavu pionirske ekipe što je nagrada za dobar rad, trud i rezultate.
Srbijanka 014 sastav ekipe:
Mile Rakić (trener), Aleksndra Miletić, Milica Mitrović, Teodora Mitrović, Jovana Đenić, Ljubica Dimitrić, Sara Petronić, Iva Krstivojević, Jelena Mitrović, Nina  Milutinović, Jana Petrović, Mina Stanojivić, Doroteja Čvorić, Tanja Petrović, Marija Nedeljković  (kapiten) i Teodora Ristić (povređena, ali bila uz ekipu)
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.