ODRŽANI ČETVRTI DANI SREMUŠA

Pod pokroviteljstvom Grada Valjevo proteklog vikenda održana je manifestacija 4.“Dani sremuša“ u Donjem Taoru.

Valjevo

U okviru manifestacije, na Taorskim vrelima, otvorena je obnovljena Pepića vodenica, kod koje je i otkrivena monumentalna skulptura „Vodeničar“, rad vajara Milutina Rankovića. Skulpturu je otkrio istoričar umetnosti i likovni umetnik Milutin Dedić.

Manifestacija „Dani sremuša“ započela je predavanjem profesora Dragana Nedeljkovića o sremušu, a kasnije je održano takmičenje ekipa u spremanju jela u kojem je jedan od glavnih sastojaka biljka sremuš.

Valjevo

Najbolje su bile (ravnopravno) ekipe Čika Stefa – dr Nenad Čkonjević Beograd i ekipa Jovanovići Pepići, za njima su ekipe Lelićki vodeničari Lelić i Povlenska kosa Valjevo, kao i ekipe Ekološko društvo Medvednik i Ekonomska škola Valjevo.

Na likovnom konkursu učestvovalo je 170 radova u dve kategorije:

Od prvog do četvrtog razreda:

1.mesto – Olga Glišić, OŠ „Nada Purić“ Valjevo

2.mesto – Đorđe Vukosavljević, OŠ „Mito Igumanović“  Kosjerić

3.mesto – Luka Matijević, OŠ „Nada Purić“ Valjevo

Od petog do osmog razreda:  

1.mesto – Nina Perić, OŠ „Vladika Nikolaj Velimirović“ Valjevo

2.mesto – Magdalena Ostojić, OŠ „Mito Igumanović“ Kosjerić

3.mesto – Jovana Joksimović, OŠ „Mito Igumanović“ Kosjerić

Valjevo

Organizatori manifestacije: Udruženje „Zaštita prirode Donji Taor“, Turistička organizacija Valjevo, Društvo istraživača Valjeva „Vladimir Mandić Manda“ i Klub „ARS Nova“ Valjevo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.