Ograničenje poseta u bolnici zbog pojave gripa!

Opšta bolnica donela je odluku o ograničenju poseta bolesnicima na svim odeljenjima zbog potvrde Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti Zavoda za javno zdravlje Valjevo o postojanju obolelih lica od virusa gripa tipa B na teritoriji Kolubarskog okruga, kao i postojanju većeg broja obolelih lica od respiratornih oboljenja sličnih gripu.

Odluka, koju je doneo v.d. direktora bolnice dr Zoran Đurić, stupa na snagu od petka, 26. januara 2018. godine, a podrazumeva trajanje posete maksimalno do 30 minuta, prisustvo jednog do dva posetioca po bolesniku ukupno za vreme posete, kao i zabranu posete bolesnicima od strane dece mlađe od 15 godina.

Za vreme trajanja ograničenja poseta bolesnicima biće pojačane sanitarno-higijenske mere, kao i nadzor nad posetiocima od strane medicinskog osoblja. Mole se svi građani da sa simptomima sličnim gripu (povišena temperatura, curenje iz nosa, bolovi u mišićima, stomačne tegobe…), da ne dolaze u posete pacijentima koji su hospitalizovani u valjevskoj bolnici.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.