OTVARANJE SKIJALIŠNE SEZONE – SKI STAZA CRNI VRH, DIVČIBARE

Ski staza „Crni vrh”,  biće otvorena za javnost u četvrtak, 5. januara. Ulaz na žičaru, tog dana, biće besplatan.

Valjevo

Za nepunih godinu dana, od kad je potpisan Ugovor o zakupu sa gradom Valjevom, preduzeće „KEJ Invest nekretnine“ iz Valjeva, ispunilo je svoje ugovorne obaveze. Uz značajna finansijska ulaganja, tokom godine urađen je kompletan remont žičare, atestiranje sajle, nabavljen je novi tabač za sneg, oprema za bezbednost i signalizaciju, sistem za elektronsko plaćanje karata, urađen je novi prilaz stazi i uveden sistem za veštačko osnežavanje, koji će doprineti boljem kvalitetu skijanja, produženju sezone i većoj atraktivnosti skijališta.

Valjevo

“Ovo je prva staza na Divčibarama na kojoj će raditi  sistem za veštačko osnežavanje. Zahvaljujući njemu, manje ćemo zavisiti od količine prirodnog snega na stazi. Pozivamo sve ljubitelje skijanja i drugih zimskih sportova, kao i sve one koji vole da borave u prirodi, da dođu na Divčibare i upoznaju se sa svim novinama na ovoj stazi. Zbog svoje blizine velikim gradovima, Divčibare je mesto na koje možete doći na skijanje čak i na dan.” – izjavio je Časlav Maksimović.

Ski staza „Crni vrh“ duga je 850 m, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.

Valjevo

Na stazi će raditi ugostiteljski objekat, škola skijanja, objekat za iznajmljivanje opreme, dežuraće zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije, a kako bi korisnici usluga uvek imali uvid u stanje na stazi – instalirane su web kamere.

Valjevo

Radno vreme staze je svakog dana od 9 do 16 časova.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.