Otvorena izložba dečjih radova u Studiju Trnavac

Valjevo

Pod svodovima kupole “starog kantara”, u Galeriji Internacionalnog umetničkog studija “Radovan Tranavac Mića”, svečano je otvorena izložba „Dečja umetnost“, u okviru koje su predstavljeni radovi učenika od V do VIII razred valjevskih osnovnih škola. Ova izložba dečijih radova organizovane je u sklopu proslave obeležavanja Dana Grada.


Valjevo
Na svečanosti otvaranja, koju su svojim muziciranjem uveličali učenici Muzičke škole „Živorad Grbić“, publika je imala priliku premijerno da vidi 22 dečja crteža, koje su profesori i nastavnici likovne kulture u sedam gradskih osnovnih škola izabrali da prezentuju svoju školu na ovoj interesantnoj i vedroj izložbi. Jedino Osnovnu školu „Nada Purić“ predstavlja četiri rada, jer je u izložbu uvršten i zajednički rad učenika šestog razreda Odeljenja dece sa posebnim potrebama ove škole.

Valjevo

Gudački kvartet “Princes”

U ime Grada Valjeva prisutnima se obratio Dejan Bogojević, član Gradskog veća zadužen za kulturu, koji je pohvalio ideju o organizovanju ovakve izložbe, naglasivši važnost rada sa decom.

„Večerašnja izložba pravi je dragulj u celoj manifestaciji obeležavanja Dana Grada. Stvarno bih istakao ovu izložbu kao nešto posebno, jer mislim da se u našem gradu i u drugim gradovima ne poklanja dovoljno pažnje dečjem stvaralaštvu“, rekao je Bogojević i čestitao svim učenicima čiji su radovi uvršteni u ovu izložbu i zahvalio im se na ovom, kako je rekao, divnom daru – daru kreativnosti.

Valjevo

Dejan Bogojević, član Gradskog veća

Otvarajući izložbu „Dečja umetnost“ direktorka Internacionalnog umetničkog Studija Mirjana Vojić rekla je da Studio namerava da i sledeće godine nastavi sa ovim projektom. Predstavnicima škola ona je uručila poklon postere, koje je specijalno za ovu priliku štampao Studio, a na kojiim se nalaze svi izloženi dečji radovi. Ona je izrazila nadu da će taj skroman poklon označiti početak jedne dugogodišnje saradnje sa valjevskim osnovnim školama.

Valjevo

Direktorka Mirjana Vojić uručuje poklon postere

Pred đacima osnovcima je bila slobodna tema, kao i tehnika po izboru, tako da izložbu odlikuju radovi različitih predmeta interesovanja, ideja i zapažanja, rađeni različitim tehnikama, sa izraženim jarkim i veselim bojama, baš kakva je dečja mašta.

Valjevo

Profesor Dragan Mandić sa autorima radova OŠ “Desanka Maksimović”

Zahvaljujući ovim učenicima, možda budućim umetnicima, čiji su radovi izloženi u Galeriji Studija, publika će do 17. aprila moći da uživa u najspontanijem likovnom stvaralaštvu, kakvo je zapravo dečje stvaralaštvo.

M.P.M.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.