Otvorenog uma protiv ostatka Valjeva

Svi oni koji su “otvorenog uma” su 3 dana ludovali na brdu “Vidrak” kod spomenika Stevana Filipovića, a ostali koji imaju malu decu i rade subotom i nedeljom da bi obezbedili hleb na sto svojoj porodici su celu noć psovali i skidali sve sa nebesa.

Open-Minded-naslovna

Naš poznati, i veoma posećen portal “Vamedia” je objavio pismo našeg sugrađanina:

“Pre samo par minuta sam po prvi put zatražio pomoć i zaštitu MUP-a u svom životu. Ove noći od maltretiranja organizatora muzičkog događaja na kompleksu Spomen-parka Stevan Filipović.. i dobio odgovor da su nemoćni. U neverici primih obaveštenje da organizatori imaju dozvolu da nas maltretiraju do 06h ujutru uz blagoslov Grada. Ko je to u naše ime odlučio da nam oduzme san… ili da želimo da slušamo tehno do zore… “

Koji pametan čovek može da dozvoli da se održi festival na kome će muzika ovakve glasnoće biti puštana do 06h?

Da li je ko razmišljao o maloj deci iz naselja Bair. Da li su oni spavali, kako je njihovim roditeljima?

Ja kao građanin Valjeva imam ideju za sledeći festival. Pošto smo na ovogodišnjem festivalu svi bili prisutni, neko svojevoljno, a ostatak grada prisilno, molim da sledeći festival bude na točkovima i da kruži svim ulicama grada… Nešto poput Coca-Cola novogodišnjeg karavana. Tri velika… ne, ne, ne,  pet velikih kamiona sa ogromnim zvučnicima i DJ-evima i da krene u 22h pa do 07h…

Moram da napomenem da se šalim, da neki “pametan” čovek stvarno ne bi ovo shvatio ozbiljno i dobio dozvolu od grada za ovakvo nešto.

Ali, hajde da sumiramo malo celu situaciju i razloge zbog čega je ona podelila grad na one koji su za i one koji su ogorčeni….

Imamo mlade koji nemaju gde da izađu, nemaju šta da rade i sa čime da se zanimaju… Ceo dan im se svodi na učenje, školu i slušanju roditelja kako nemaju para i šta će da rade za račune itd…. I onda im ponudite ovakav događaj u gradu. Šta reći? Ja bi prvi da sam na njihovom mestu bio oduševljen i svim silama branio i podržavao njegovu organizaciju i održavanje. A onda imate penzionere i umorne roditelje sa malom decom, kojima je glavna preokupacija da prežive dan. Da, da, da prežive dan… Jel treba 28.000,00 dinara rasporediti na državu i sto…

I ko je kriv? Da li treba ukinuti festival?Što?

Najbolje da sve ukinemo, da sve zatvorimo, da počnemo da gradimo gradove u fabrikama poput Foxconn City-a. Smetaju i ljudima u Tešnjaru ” Tešnjarske večeri”, ukinimo ih… Komšijama smetaju restorani za organizaciju svadbi, zatvorimo ih… Nije to rešenje… A šta jeste? Kompromis…

Vreme trajanja? Zašto do 06h? Leto je, lepo vreme, organizujte od 12h do 02h. Mladi će reći malo je. Pa, šta da se radi?Nekima je i previše. Šta je to što bi radili od 02h do 06h, a da ne možete da stignete od 12h do 02h? Ako vam nije dovoljno 14 sati ni ova dodatna 4h vam neće pomoći. I šta je to što bi radili noću a ne možete danju? Ako ste tu da bi uživali u muzici onda je i dan isto dobar kao i noć!

Lokacija? Kažu bilo nekad groblje, što je za svako poštovanje. Da li neki od vas razmišljaju o tom groblju i kad u noćnim satima na isto ovo mesto parkiraju auto iz dobro poznatog razloga? Neko se setio da aktivira taj prostor, koji već godinama služi samo za košenje i kao parking mesto za već pomenute… Ko od vas kao mali nije dolazio na Vidrak sa roditeljima da se igra sa loptom, da provede dan… I tad je bilo groblje i sad je. Šta mislite da treba da se uradi sa tim prostorom?

Predlozi? Svi vi koji čitate ovaj tekst dajte  predlog i sugestiju. A, vi organizatori nađite zlatnu sredinu pa da svi budemo zadovoljni.

 

I.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

4 comments

  1. Argumenti su smesni, nisu vredni nikakvog razmatranja. Nisam bio na festu, niti bih isao. Bitno je da se nesto dogadja u ovom usranom i tuznom, a ujedno jednom od najlepsih gradova srbije. Stvarno si smesan.

  2. sugradjanine.

  3. Clanak sa preko 2,5 hiljada pregleda za 24 sata , sigurno nije bez argumenata vec je pitanje primamo li sugestiju ili ne !!!???

  4. Postovani..meni nije smetalo i moj cetrnaestogodisnjak je bio sve tri veceri ,,pa i ja u svojim zrelim godina sam sa suprugom bila…Posmatrala sam tinejdjere razlicitih doba starosti i ostalae koji su ,,ludovali,,na po meni jedan pristojan nacin.Pili VALJEVSKO i uzivali…Ni jedan incident se nije desio koliko sam upucena,,,a ovim mojim vrsnjacima i starijima porucujem kupite antifone.Svaka cast mladima za ideju. I sledece godine se vidimo na istom mestu…Ni ja ne mogu pet meseci u godini da spavam kada lokalne motordjije pocnu u dva po noci da turiraju svoje motore..po duplim trakama..e to vam gospodo ne smeta,e pa meni smeta …Navijam da sledece godine trajete 5 dana i 5 noci,a pokazali ste da je sve ostalo dostojanstveno prateci neke nove muzicke trendove ,bez kica i sunda….za razliku od Tesnjara koji kulturno kako god to bilo propada…Podrska od Keve.Vidimo se sledece godine