Pedijatrija završena zahvaljujući donaciji Nastasića

Donacijom fudbalera Matije Nastasića, Opštoj bolnici Valjevo omogućena je i zavšena rekonstrukcija Odeljenja pedijatrije. Na odeljenju su urađeni kompletni građevinski radovi koji su podrazumevali zamenu elektroinstalacije, sređivanje podova, nove pregradne zidove, novu stolariju. Izvođač radova je G.P. Greda Valjevo, a rok za završetak radova je bio 40 radnih dana. Nakon rekonstrukcije znatno su poboljšani infrastruktura i kapaciteti Odeljenja, a uslediće i niz aktivnosti na opremanju jer nedostaje i savremena medicinska oprema.

ValjevoPovodom završetka radova, a pre samog useljavanja malih pacijenata, danas su Pedijatriju posetili investitori, gradski čelnici i državni sekretar prof. dr Vladimir Đukić, a u ime donatora Matije Nastasića obratio se njegov otac Marko Nastasić, koji se zahvalio preduzeću Greda i svim ljudima koji su učestvovali u ovom poslu da deca dobiju najbolje uslove.

“Matija je oduševljeno prihvatio predlog da pomogne obnavljanje Odeljenja pedijatrije Opšte bolnice Valjevo i to je njegov sportski duh”, rekao je Marko Nastasić, otac slavnog fudbalera.

Valjevo

Zoran Stanković iz preduzeća Greda, koje je bilo izvođač radova, naveo je da su radovi trajali 40 dana i da je urađena kompletna rekonstrukcija.

“Pre svega urađena je zamena fasadne i unutrašnje stolarije, molersko-farbarski radovi. Keramičarski i radovi na vodovodnoj mreži su izvedeni. Na zahtev investitora Matije Nastasića sve je urađeno od najkvalitetnijih materijala i to je trajno”, rekao je Zoran Stanković.

Valjevo

V.d. direktora dr Zoran Đurić zahvalio se porodici Nastasić na sredstvima koja su dali za rekonstrukciju Odeljenja pedijatrije OB Valjevo prilikom građevinskog prijema radova i ovom prilikom rekao da će nakon komisije za bolničke infekcije i njihovog rada biti već početkom sledeće nedelje prvi pacijenti, deca, biti useljeni u renoviran objekat.

“Najpre se zahvaljujem našem poznatom fudbaleru Matiji Nastasiću, zatim majci Tanji i ocu Marku koji je sa nama proveo gotovo dva meseca dok je rekonstrukcija trajala. Moramo istaći da će zahvaljujući ovoj donaciji sada odeljenje biti zaista lepo za boravak dece, a lekarima će biti adekvatan smeštaj i uslovi za rad. Iskoristio bih priliku da se zahvalim i preduzeću Gredi koje je radove izvelo brzo i kvalitetno. Zahvaljujem se i Ministarstvu zdravlja koje je uvek tu da podrži sve naše ideje,a i gradu Valjevu koji podržava sve naše projekte”, naveo je dr Đurić, dodajući da će u narednom periodu postepeno biti nabavljana i nova oprema za renovirano Odeljenje pedijatrije.

Valjevo

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović se zahvalio porodici Nastasić na značajnoj donaciji.

“Grad je uvek spreman da pomogne Valjevskoj bolnici u okvirima koje zakoni i sredstva dozvoljavaju. Mi smo imali kontakt sa direktorom i prilikom donacije za Odeljenje ortopedije. I sada smo spremni da zajedno sa Ministarstvom zdravlja i srpskom vladom učestvujemo u rekonstrukciji Hirurškog bloka i Polikliničkog dela, što očekujemo u vremenu koje je ispred nas. Grad stoji na raspolaganju svojoj bolnici ne samo materijalno već i svaka druga pomoć i kontakti sa ministarstvom i vladom su na raspolaganju”, rekao je dr Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva.

Državni sekretar prof. dr Vladimir Đukić zahvalio se u ime Ministarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije porodici Nastasić:

“Još jednom su pokazali da je fudbal više od igre i da nema ništa važnije od života. Mi ćemo u Ministarstvu zdravlja nastaviti aktivnosti da se ovaj objekat opremom kompletira kao i da se kadrovska struktura zaposlenih održi na istom ili još boljem nivou. Učinićemo sve ne samo sada nego ćemo nastaviti pažnju i brigu za ranije Zdravstveni centar, a sada Bolnicu i Dom zdravlja, kao što je planiranje novih značajnih investicionih radova”, rekao je prof. dr Vladimir Đukić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

Valjevo

Odeljenje pedijatrije smešteno je u posebnoj zgradi iznad Odeljenja Neurologije i zbog same starosti objekta i nedostatka sredstava do sada nisu izvođeni ozbiljniji radovi na rekonstrukciji, iako je ideja i potreba postojala odavno. Dečije odeljenje ima kapacitete 19 postelja i još 10 ležaja za majke pratilje i godišnje se na Pedijatriji hospitalizuje oko 1000 pacijenata, kojima je obezbeđena dijagnostika i lečenje predviđeno za sekundarni nivo pedijatrijske zdravstvene zaštite.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.