„Plavi jezik” u valjevskom kraju

Nakon što je nedavno u selu Dragodol kod Osečine evidentirano prisustvo „plavog jezika”, opake virusne bolesti životinja, Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine donela je rešenje kojim se područje u poluprečniku od najmanje 100 kilometara od žarišta proglašava zaraženim. Na zaraženom području, u krugu od najmanje 20 kilometara od žarišnog gazdinstva zabranjeno je kretanje životinja koje mogu biti zaražene (ovaca, koza i goveda) sa gazdinstava, osim ukoliko su vakcinisane…”ceo tekst pročitajte na”: (link).

 

izvor: ”Politika”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Niko ne kaze uzrok bolesti,i sta je sa hiljadama srna koje su zasticene ko beli medved u nasem kraju i da li su one, mozda,(najverovatnije)prenele bolest na domace zivotinje,jer zajedno slobono pasu na istim pasnjacima,njivama,gde i domace zivotinje!?Srneće divljči ima u ogromnom broju,koji niko nece zvanicno priznati,nijedno lovačko drustvo ili organizacija,a njih naravno niko ne vakcinise,pa eto kad se prenamnože kao sto je kod nas slucaj,eto i bolesti.Uzgred da pomenem da nam prave ogromnu stetu na mlilnjacima i ostalom voću..al’ koga sad briga za to!!