Počela izgradnja zatvorenog bazena u Lajkovcu

Juče je u Lajkovcu počela izgradnja zatvorenog plivačkog bazena. Objekat površine 2.000 kvadratnih metara sadržaće veći bazen dimenzija 33 sa 25 metara i dečji dimenzija 25 puta osam metara, uz prateće sadržaje.

Valjevo

Vrednost investicije je 235,4 miliona dinara, a izvođač „Alex Enginering&Construction“ iz Beograda. Rok za završetak je 205 kalendarskih dana, odnosno jun 2017, što će zavisiti i od vremenskih prilika. Juče je započeta prva faza izgradnje  koja podrazumeva zemljane radove, izgradnju objekta i prilaznih puteva. Kamen temeljac postavio je predsednik Opštine Andrija Živković, uz podršku zamenika Nenada Džajevića, predsednika Skupštine Živorada Bojičića, predstavnika Direkcije za uređenje i izgradnju opštine Lajkovac i izvođača radova. O značaju trenutno najveće investicije u opštini predsednik Živković je rekao:
-Moje zadovoljstvo je veliko, nadam se i građana opštine Lajkovac, jer dugo smo čekali na ovo. Podsetiću da sve opštine u Kolubarskom okrugu imaju bazene, ali ćemo se izdvojiti po tome što ćemo prvi imati zatvoreni bazen. Objekat će imati multifunkcionalnu ulogu, moći će da se koristi preko cele godine, što je velika prednost i očekujem da će ga koristiti i stanovnici okolnih opština. Bitno je i da je bazen na lokaciji koja spada u sportsko-rekreativnu zonu koja polako dobija svoje konture, gde imamo Halu sportova, fudbalski stadion sa pomoćnim terenima, teniske terene, male terene za košarku i odbojku, mini-pič teren i teretanu na otvorenom. Značajno nam je i što će profesori fizičkog vaspitanja iz obližnje osnovne i srednje škole moći ovde da rade sa učenicima već od prvog razreda, kao što je sada slučaj sa Halom, što će mnogo značiti za fizički i zdravstveni razvoj najmlađih Lajkovčana. Ovo je prvi i to kapitalni projekat koji u svom mandatu sprovodi ovo opštinsko rukovodstvo, koji će biti ponos Lajkovca.

Valjevo
Predstavnik beogradske firme „Alex Enginering&Construction“ Ljiljana Obradović predstavila je detalje projekta, ukazujući da će objekat biti tipa hale, da će sadržati garderobe, sanitarne čvorove, ambulantu za lekara i administrativne prostorije, dok će galerijski deo moći da posluži za kafić ili restoran.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Bravo za Lajkovac! Da nema balona u VA, naši plivači i vaterpolisti bi išli tamo na treninge….cccc