Počela “Vesela sreda” u biblioteci

„Vesela sreda” naziv je već tradicionalne radionice koju Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović” organizuje za valjevske mališane tokom letnjeg raspusta. Ovog leta, šesta po redu „Vesela sreda”, koja se pohađa besplatno, okupila je preko 30 dečaka i devojčica uzrasta od 5 do 12 godina.

WP_20160713_12_00_56_Pro

(Jedna od grupa polaznika kreativne radionice u dvorištu biblioteke)

U okviru današnje uvodne radionice polaznici su se upoznali sa Ružicom Stamenić profesorkom srpskog jezika i književnosti ujedno i glavnim mentorom, obrađena je tema „Leto od papira”, deca su bila podeljena u grupe, crtali su radove, bojili ih, koristili su makaze, lepak i ostala „pomagala” kako bi ideje inspirisane letom postale baš onakve kakve su i zamislili.

„Odziv dece je iz godine u godinu sve veći. Drago nam je što deca umeju da prepoznaju ovu divnu akciju biblioteke i što žele kreativno da iskriste svoj letnji raspust“, kaže mentor Ružica Stamenić.

WP_20160713_12_17_39_Pro

(Mentor Ružica Stamenić ispred panoa radova polaznika uvodne radionice “Vesela sreda”)

Stefan Arsenijević ima 8 godina, voli poeziju i piše pesme. Oduševljen je radionicom „Vesela sreda”, koju prvi put pohađa, jer je između ostalog u radionici upoznao novog druga. Stefan je nacrtao i obojio dva sladoleda, jer je za njega ova ledena poslastica zaštitni znak leta.

WP_20160713_12_13_33_Pro

(Stefan Arsenijević, 8 godina)

Desetogodišnju Manju Teofilović za učešće u „Veseloj sredi” prijavila je drugarica sa kojom je zajedno došla u radionicu. Suncobran i lopatica su dva predmeta koja Manju asociraju na najtoplije godišnje doba. Ona kaže da će redovno u radionicu dolaziti svake srede izuzev poslednje kada će biti na moru.

WP_20160713_12_14_28_Pro

(Manja Teofilović, 10 godina)

Svako dete koje poželi da svoj letnji raspust provede na kreativan način, daleko od televizora, računara i ostalih uređaja kojima se nezdravo popunjava slobodno vreme, može da se priključi radionici koju organizuje ovdašnja biblioteka i to potpuno besplatno. Sav potreban meterijal takođe je obezbeđen besplatno za sve polaznike, a u planu su raznovrsni sadržaji i teme koje će stručna lica i mentori, kroz igru, šalu i zabavu obrađivati sa malim Valjevcima.

WP_20160713_12_03_32_Pro

Sve u svemu, divan početak još jednog veselog druženja tokom letnjeg raspusta u dvorištu Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“ i  kvalitetan način da valjevski mališani steknu nova poznanstva i korisna iskustva. Radionica „Vesela sreda“ trajaće do 24. avgusta.

 

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.