Počeo sa radom Valjevski košarkaški klub

U prisustvu tridesetak dečaka i devojčica uzrasta od 7 do 10 godina, kao i njihovih roditelja, zvanično je počeo sa radom Valjevski košarkaški klub. Prvi trening u Hali Omni započet je upoznavanjem sa timom trenera koji će raditi sa valjevskim mališanima: Aleksandrom Icićem, pokretačem ovog kluba, Radom Srećkovićem i Đorđem Radomirovićem.

Valjevo

Polaznici kluba dobili su majce sa logom VKK i na prvom treningu imali su priliku da sa novim loptama, dobijenim na poklon od Košarkaškog saveza Srbije, vežbaju sa nekadašnjim igračima Metalca Aleksandrom Tanaskovićem i Srećkom Rakićem, koji su ovaj najpoznatiji valjevski klub uveli u Prvu ligu i koji su se svojevremeno uspešno bavili košarkom upravo pod trenerskom palicom Icića.

Valjevo

“Zadovoljan sam zato što smo se svi zajedno okupili danas ovde, što su pored dece prisutni i roditelji, koji su ukazali poverenje jednom ovakvom projektu. Ja se nadam da će projekat “Valjevski košarkaški klub” biti uspešan i da će trajati”, rekao je u svom obraćanju medijima Icić, koji je višestruko nagrađivani košarkaški trener brojnih muških i ženskih klubova ne samo u našem gradu, već i u Srbiji.

Valjevo

Icić je otvorio klub pomoću lično uloženih sredstava i nekoliko valjevskih sponozora, ima podršku Košarkaškog saveza Srbije i Kampa Teo4, a promoteri VKK biće uspešni igrači koje je nekada trenirao.

Valjevo

“Pokušaćemo da omasovimo košarkaški sport, odnosno minibasket. Prema odzivu dece formiraćemo grupe, imamo spremljene programe, radićemo studiozno, a ovoj deci pre svega želimo da pričinimo jedno veliko zadovoljstvo bavljenja košarkom i da im približimo ovaj sport na najboji mogući način”, istakao je Icić, koji je kao trener bio osvajač nacionalnog prvenstva, nacionalnog kupa, liga kupa i trener univerzitetske reprezentacije.

Valjevo

Polaznici Valjevskog košarkaškog kluba treniraće triput sedmično u hali Omni centra i u IV osnovnoj školi.

M.P.M.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.