Početak sanacije klizišta u Ulici Ive Andrića

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović  danas je obišao radove na sanaciji klizišta u Ulici Ive Andrića. Radovi su finansirani iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Cilj ovog projekta je obezbeđivanje stambenih infrastrukturnih objekata od erozivnog dejstva prirodne sile.

Valjevo

„Procenjena vrednost radova je oko 78 miliona dinara, s tim što je najpovoljniji ponuđač dao cenu od 59 694 681 dinar sa PDV-om. Ovo klizište zahvata površinu od 15 hektara i oko 40 domaćinstava je ugroženo ovim klizištem. Planirana je izgradnja negde oko 3540 metara drenažnih rovova sa armiranim betonskim šipovima i potpornim zidovima i 1500 metara kišne kanalizacije što će svakako  doprineti stabilizaciji terena. Veoma smo zadovoljni saradnjom sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima koja je pored ovog novca opredelila i  negde oko 100 miliona dinara za izgradnju kanalizacije na Divčibarama. Ovim radovima biće zaustavljena dalja erozija tla, stabilizovaće se ova padina koju vidimo ovde ispod nas i stvoriće se uslovi za normalno funkcionisanje domaćinstava. Rok za završetak radova je 120 radnih dana, što znači da će radovi biti završeni oko 10. maja ove godine“, izjavio je gradonačelnik.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.