Početak saradnje Grada i Rvačkog saveza Srbije

Povodom saradnje i organizovanja rvačkog kampa na Divčibarama sa Milanom Jelićem, generalnim sekretarom Rvačkog saveza Srbije, u ime gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića razgovarao je pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić.

Valjevo

Rvački savez Srbije u dogovoru sa Ministarstvom omladine i sporta prepoznao je Divčibare kao odličnu lokaciju za organizovanje budućih aktivnosti, kampova i takmičenja u ovom sportu koji polako izlazi iz senke. Rvanje nije sport koji je marketinški dosta propraćen, pa je ovo i jedan od načina promocije samog sporta a i Divčibara kao turističke destinacije rekao je Jelić.

„Cilj saveza je i afirmacija dece i želja za novim članovima. Jedan od razloga odabira Valjeva i Divčibara je i geografski položaj i blizina Beograda. U Valjevu i na Divčibarama moguća je organizacija takmičenja većih razmera. Ranije su organozovane pripreme sportista na Divčibarama pa odatle i preporuka za organizaciju kampova“ dodao je Jelić.

„Zaista mi je drago da ste odabrali Divčibare, jer je to lokacija u koju Grad dosta ulaže i već je pokrenuto par velikih projekata. Ovo je početak jedne izuzetne saradnje. Što se tiče tehničkog dela ove saradnje, kao i do sad, vrata su uvek otvorena za nove ideje i perspektivne projekte. Ovo je početak jedne izuzetne saradnje“ rekao je Pimić.

Sastanku je prisustvovao član rvačkog kluba „Mladost“ Valjevo Marko Jovanović koji je od nedavno imenovan za nacionalnog trenera Rvačkog saveza Srbije. Jovanović je koordinator celog projekta i posrednik između Rvačkog saveza i  Grada.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.