Počinje groznica VAprilskih večeri!

Ideja da se u Centru za kulturu tokom subotnjih večeri u aprilu mesecu predstavljaju mladi Valjevci koji studiraju i koji su već završili umetničke fakultete, pokazala se kao pun pogodak, pa je tako manifestacija “VApril”, još premijerno prošle godine, za kratko vreme pobrala simpatije ovdašnje publike.

Ove godine čast da “otvore” VApril, u subotu, 01. aprila u 19 časova, u Centru za kulturu, imaju tri mlade umetnice – Milica Vesić, Ljilja Arsenijević Davidović i Teodora Nikolić, studentkinje osnovnih i master studija različitih umetničkih fakulteta.

Valjevo

Na zajedničkoj izložbi one će predstaviti svoj talenat, koji ih je i uvrstio u ovi manifestaciju, a publika će pored njihove nadarenosti moći da vidi i oseti veliku posvećenost stvaranju od strane ove tri mlade dame, kao i različite oblasti umetnosti kojima su zaokupljene Milica, Ljilja i Teodora.

Milica Vesić, studentkinja je II godine slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, Ljilja Arsenijević Davidović je na master studijama Akademije Srpske Pravoslavne Crkve za umetnost i konservaciju, a Teodora Nikolić studira dizajn tekstila na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i II je godina.

Izložba ovih talentovanih mladih Valjevki biće prva od tri izložbe koliko će ih ukupno biti na VAprilskim večerima. Naredne dve subote na programu su zajednička izložba Jovane Pavić i  Vladimiria Jevtića i izložba Arhitektura/Dizajn, u okviru koje će svoje radove predstaviti Jelena Ruvidić, Ivana Pavlović i Katarina Lomčarević.

Pored ovih izložbi, valjevsku publiku u okviru ove manifestacije očekuje predstava “Papagaj” i koncert Milice Petronijević

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.