Počinje sa radom Škola glume i kulture govora za odrasle

Pri Matičnoj biblioteci „Ljubomir Nenadović“ u oktobru mesecu počinje sa radom Škola glume i kulture govora za odrasle. Radionica ovakve vrste za starije Valjevce nije postojala do sada, a interesovanja je uvek bilo, posebno od strane poslovnih ljudi koji žele da unaprede svoje govorničke sposobnosti, steknu (dodatno) samopouzdanje, ojačaju potencijal i razviju svoju ličnost na jedan kreativan način, ali i da se oslobode stidljivosti i straha od javnog govora i nastupa.

Mentor Škole glume i govora za odrasle biće Katarina Vićentijević naša poznata pozorišna, televizijska i filmska glumica, inače Valjevka, koja je do sada na istom polju vodila radionice sa decom. Ona kaže da se radionici mogu priključiti svi oni, koji su prerasli srednju školu, a krajnja granica godina ne postoji, dakle od 19 do 99 godina.

Valjevo

(Katarina Vićentijević sa polaznicima Škole glume i kulture govora za decu, izvor: Facebook, privatni album)

Ono što je sigurno, radiće se dobar deo vežbi koje rade studenti glume na Akademijama. Postoje i oni kojima gluma nije ljubav, ali im je sigurnost u iskazu, samouverenost, sigurni stav, veoma bitna, u poslu kojim se bave. I to ćemo savladati ovde. Osim toga, kroz veliki broj glumačkih vežbi, po sistemu poznatog Stanislavskog, polaznici možda u sebi otkriju još neki deo kreativnosti za koji nisu ni znali da postoji“, naglašava Katarina Vićentijević i dodaje da motivi za dolazak u ovu školu mogu biti razni, od želje da se artikulisanije i pravilnije govori, da se pravilno diše, bolje i lepše postavi glas. Neki, stidljiviji, kaže Katarina, možda žele da prekorače taj prag i samouverenije zakorače ne samo na scenu, nego i u život.

Svi zainteresovani mogu dobiti dodatne informacije na telefon: 061/19-58-193.

Valjevo

(Zajednička slika mališana i mentora po završetku poslednjeg javnog časa ove sezone, izvor: Facebook, privatni album)

Katarina Vićentijević diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Branka Pleše. Širem auditrorijumu poznata je kao Zaza Patrnožić iz serije „Srećni ljudi“, i kao Dušanka Duda Svilarević iz serije „Porodično blago“. Rođena je u Valjevu, gde i danas živi. Debitovala je filmom „Sve će to narod pozlatiti“, koji je dramatizacija istoimene pripovetke Laze Lazarevića. Aktivna je u Valjevskom pozorištu i uspešno vodi Školu glume i kulture govora za decu, koja godinama unazad srećno „živi“ u gradskoj biblioteci.

Valjevo

(Katarina Vićentijević sa starijom grupom dece nakon poslednjeg javnog časa ove sezone, izvor: Facebook, privatni album)

Marija Petrović-Marković

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.