Pop uhvaćen za volanom sa 2,06 promila!

Sveštenik (70) iz Uba, sa 2,06 promila alkohola u krvi, vozio automobil. Sudija mu izrekla pritvor od 15 dana.

Valjevo

Foto ilustracija: Valjevskaposla

“Bio sam na tri parastosa, a običaj je da se nazdravi ljutom prepečenicom za dušu pokojnika”, ovim rečima se policajcima pravdao sveštenik u penziji iz tamnavskog sela Vrela, kada je utvrđeno da je sa 2,06 promila alkohola u krvi vozio automobil “reno klio”.

Sveštenik, koga je saobraćajna policija zaustavila u Ubu, bio je u mantiji, a odmah je odveden na trežnjenje u policijsku stanicu.

Po hitnom postupku, sutradan, sudija Prekršajnog suda u Valjevu svešteniku je izrekla 15 dana zatvora, devet meseci zabrane upravljanja putničkim automobilom. Uz to, “odrezano” mu je i 15 kaznenih poena. Na izdržavanje zatvorske kazne biće upućen kada rešenje Prekršajnog suda u Valjevu postane pravosnažno.

“Vraćao sam se uveče sa parastosa jednom tragično preminulom mladiću kojeg sam kao bebu i krstio. Kako red i običaji zapovedaju, tada se za dušu pokojnika piju rakija i vino”, kaže sveštenik.

“Patrola saobraćajne policije zaustavila me je u delu Uba zvanom Đunis, a posle su me odveli u policijsku stanicu na trežnjenje, gde sam noć proveo u mantiji.”

On ističe da nikada do sada nije bio u sličnoj situaciji, niti je ikada načinio bilo kakav prekršaj. Uvek se kako dolikuje sveštenom licu, veli, ophodio i ponašao. A to što ga je saobraćajna policija zatekla pijanog za volanom, kaže, za veliki je nauk.

“Sačuvaj Bože, šta me snašlo. Srećom, sudija za prekršaje bila je predusretljiva kada me je videla u mantiji, pa mi je izrekla samo 15 dana zatvora”, kaže sveštenik i dodaje:

“Ne pravdam se, ali ovo svakome živom čoveku može da se dogodi. Uostalom, koliko li je političara, biznismena i onih sa besnim automobilima bivalo pijano za volanom, pa nisu odgovarali. Iako sam u penziji, imam pravo da nosim mantiju. I kad budem otišao da odslužim zatvorsku kaznu, biću u mantiji, to je moja uniforma, drugačije ne biva.”

 

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.