Popis i evidencija nezakonito izgrađenih objekata

Obaveštavamo građane da će u narednom periodu članovi Gradske komisije za popis i evidenciju nezakonito izgrađenih objekata, nastaviti sa radom na terenu. Nezakonito izgrađeni objekti će se popisivati, u narednom periodu, u užem centru grada.

Nakon dostupnosti satelitskog snimka Republike Srbije, stekli su se uslovi da se dobije kompletniji uvid u i evidentiraju svi objekti koji su nezakonito izgrađeni. Članovi komisija će imati službene legitimacije i rešenje o obrazovanju Komisije. Zbog hitnosti postupka, kao i kratkog roka u kome mora da se završi popis, mole se građani da pripreme dokumentaciju koju poseduju za objekat- građevinsku dozvolu, ili upotrebnu dozvolu.

Komisije će koristiti podatke Republičkog geodetskog zavoda –Službe katastra nepokretnosti Valjevo, pa je moguće da su objekti koji su građeni sa potrebnom dokumentacijom u Katastru nepokretnosti, upisani kao objekti izgrađeni bez odobrenja za gradnju.

Na osnovu Zakona o ozakonjenju objekata, jedinice lokalne samouprave su obavezne da popišu i evidentiraju nezakonito izgrađene objekte na teritoriji grada Valjeva. Cilj popisa je da se ozakoni što više objekata, po najpovoljnijim uslovima.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.