Portali na državnim jaslama

Ko su plebs, a ko patriciji? Ko je vlast, ko narod, a ko novinari? Nažalost, u Valjevu  imamo situaciju u kojoj je sve toliko zamršeno, da nije ni čudo što je medijsko klupko, koje je počelo da se odmotava, toliko u centru pažnje. Na poslednjoj sednici Skupštine grada polemiku, osude, nekima i zabavu, izazvalo je obraćanje odbornika Aleksandra Rankovića (SNS), koji je osuo paljbu po medijima, odnosno na pojedine valjevske portale i njihovo izveštavanje i način finansiranja.

Valjevo

foto :Ž-Bošković

Odbornik Ranković mogao je svoje jedanaestominutno izlaganje za skupštinskom govornicom da iskaže i u brojkama, pre bi završio, a i „taj plebs“ koji se pominje bi ga bolje razumeo. A, brojke su sledeće: portal Vamedia.info je početkom 2016. godine dobio 600.000 dinara za projekat „Valjevo danas“. Taj isti portal, na konto godišnjih ugovora sa javnim preduzećima za 2016. godinu, čiji su direktori u periodu potpisivanja bili iz redova socijalista, takođe ima dodatnu zaradu od oko 600.000 dinara.

Valjevo

foto :Ž-Bošković

Kad se sve to lepo sabere sa novcem iz projekta, dolazimo do cifre koja na godišnjem nivou iznosi oko 1.200.000 dinara, što je oko 100.000 dinara mesečno. Novinarka i urednica Vamedie za sebe kaže da dolazi iz plebsa, i da je na strani naroda. Postavlja se pitanje na čijoj strani je bila kada je u predizbornoj kampanji vodila završnu konvenciju SPS-a, plebsa ili patricija?

Valjevo

foto :Ž-Bošković

Portal Kolubarske.rs je od prethodne vlasti početkom godine dobio 470.000 dinara za projekat koji nosi naziv „Izveštavanje o radu organa Grada 2016“. Da smo kojim slučajem u Evropskoj uniji, Kolubarske.rs verovatno ne bi dobile ni centa za ovaj projekat jer, prema evropskom zakonu, teme sa kojima tamošnji mediji konkurišu moraju biti posebno odabrane, a nikako ne smeju spadati pod redovnu aktivnost medija. Složićete se da izveštavanje o radu gradske Skupštine nije baš projekat za koga je bilo neophodno izdvojiti skoro pola miliona dinara imajući u vidu činjencu da je izveštavanje o radu organa Grada redovna aktivnost svih ostalih lokalnih medija, a koji o tome izveštavaju narod potpuno besplatno.

Ipak su mnoge stvari jasnije kada se pred narod izađe sa brojkama!

 

Izvor: va1.info

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.