Posle 9 godina ponovo Susreti lekara valjevskog kraja

Na Divčibarama su danas, posle devetogodišnje pauze, nastavljeni „Susreti lekara valjevskog kraja“, čiji je organizator Podružnica Srpskog lekarskog društva u Valjevu.

Ovaj stručno-naučni skup, u okviru manifestacije „Zavičajni dani“, okupio je oko 300 lekara različitih specijalnosti i ostalih zdravstvenih radnika, zaposlenih u Opštoj bolnici, Domovima zdravlja, Republičkom Fondu za zdravstveno osiguranje. Među prisutnima su takođe bili i lekari koji svoj posao obavljaju u privatnoj praksi, zatim penzionisani lekari, kao i lekari iz našeg kraja koji rade u drugim gradovima i dijaspori. U stručnom delu sastanka, svoja izlaganja posvećena aktuelnim temama  imalo je 11 predavača iz najrazličitijih oblasti medicine.

Valjevo

(Dr Ivana Đenadić, predsednica Podružnice sa svojim kolegama iz Organizacionog odbora dočekuje učesnike skupa)

Jedanaestie po redu „Susrete lekara valjevskog kraja“ otvorila je dr Ivana Đenadič, predsednica Srpskog lekarskog društva – podružnice Valjevo, koja je pozdravila i zahvalila se svim članovima Organizacionog i Naučnog odbora Susreta, svim prisutnim gostima, kao i brojnim sponzorima, koji su učinili da se ovi „Zavičajni dani“ organizuju i da se njihova tradicija nastavi.

„Veliku zavalnost dugujemo i našim predavačima, koji si doprineli da ovo bude stručni skup visokog kvaliteta i da svi zajedno usvojimo nove informacije i iskustva i time podignemo i naš nivo rada, što jeste i osnovni cilj naših susreta“, rekla je predsednica Podružnice dr Ivana Đenadić.

Valjevo

Celokupnom timu Podružnice i svim prisutnim koleginicama i kolegama zahvalio se i čestitao na organizaciji ovog skupa na Divčibarama prof. dr Nedeljko Radlović, generalni sekretar SLD.

„Ovaj stručno-naučni skup predstavlja veliki doprinos razvoju zdravstvene zaštite našeg naroda, ne samo na prostoru Valjeva, nego i šire. Mi lekari, uz ostale zdravstvene radnike radimo jedan krajnje ozbiljan i odgovoran posao, ali i najplemenitiji posao. Kao što znate struka i nauka iz dana u dan idu unapred, posebno zadnjih godina. Bez adekvatne edukacije ne bismo mogli odgovoriti zahtevima koji se pred nas postavljaju. To je ujedno i suština osnivanja Srpskog lekarskog društva“, poručio je dr Nedeljko Radlović

U ime Grada Valjeva, prisutne je pozdravio Saša Simić, pomoćnik gradonačelnika Valjeva, pohvalivši istrajnost lekara i drugog medicinskog osoblja u nameri da se ponovo organizuju Susreti lekara valjevskog kraja koji, kao svojevrsno kolegijalno okupljanje, na izvanredan način spajaju nauku, struku i druženje.

Valjevo

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.