PREDLOG NOVOG ZAKONA Ko ne stane pešaku, kazna 1.000 evra!!!

Ukoliko 1. januara stupi na snagu novi zakon o saobraćaju Srbije, vozači koji budu pravili najteže prekršaje moraće duboko da zavuku ruku u džep.

Tako je kazna od 120.000 dinara, astronomska za naše uslove, predviđena je za veliki broj prekršaja, pa će toliko morati da pripremi svako ko, na primer, vozi dete niže od 135 centimetara bez atestiranog dečjeg zaštitnog sedišta.

Edukativne akcije i upozorenja nadležnih nisu dali rezultate.

„U 2015. je poginulo četrnestoro dece. Desetoro u kolima kao putnici. Voleo bih da ni jedan roditelj ne plati ovakvu kaznu“, kaže Damir Okanović direktorr Komiteta za bezbednost saobraćaja Srbije.

Sa 120.000 dinara biće kažnjen i vozač koji prevozi dete mlađe od 12 godina na mestu gde to nije dozvoljeno – na prednjem sedištu.

Onaj ko nema izdatu vozačku dozvolu ili mu je vozačka oduzeta moraće da plati 120.000 dinara.

Ako je vozilo isključeno iz saobraćaja, a vozač bude zatečen u upravljanju, kazna je ista.

Drastično je pooštrena kazna za obilaženje vozila koje se zaustavilo na pešačkom prelazu radi propuštanja pešaka. I ovaj prekršaj naplaćivaće se 120.000.

Istom sumom biće kažnjavani i vozači koji se ne zaustave ispred pešačkog prelaza na kome se nalazi najmanje jedan pešak.

I oni koji zaborave da upale farove biće kažnjeni sa 120.000.

Za odbijanje alko ili droga testa, vozaču se oduzima vozilo.

info24.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.