Predškolska ustanova obeležila Savindan

Predškolska ustanova “Milica Nožica” svečano je obeležila praznik najvećeg srpskog svetitelja i školsku slavu Svetog Savu u vrtiću “Hajdi”. Predškolci iz “Hajdija” lomili su kolač zajedno sa roditeljima, koji su bili domaćini slave ove godine, i direktorom Predškolske ustanove Zlatomirom Markovićem. Svečanom činu rezanja slavskog kolača prisustvovao je i gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

“Kao i svake godine okupljamo se na ovaj radosni dan da proslavimo praznik posvećen našem najvećem svetitelju. U ime celog kolektiva želim od srca da se zahvalim svima koji su došli, posebno roditeljima i deci. Obećavam da ćemo i u buduće težiti ka još boljem i kvalitetnijem radu sa našom dečicom”, rekao je u svom pozdravnom govoru direktor Marković.

Oko tridesetoro mališana vrtića “Hajdi” učestvovalo je u priredbi koju su sa njima, za ovu svečanu priliku, pripremile vaspitačice Radmila Maksimović, Marina Jevtić, Marijana Mitorović i Cana Zarić u saradnji sa veroučiteljem ove ustanove. Posle “Oče naš”, pevanja himne Svetom Savi i pojedinačnih recitacija, predškolci su izveli priredbu rađenu po tekstu “Neradna žena”.

Naredne godine domaćin Savindana biće obdanište “Pčelica” na Petom puku.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.