Predškolska ustanova svečano obeležila svoj dan

Dan Predškolske ustanove “Milica Nožica” svečano je obeležen danas u obdaništu “Vidra” u Gradcu. Iskoristili smo povod da sa direktorom Zlatomirom Markovićem porazgovaramo na temu “hroničnog problema” vezanim za nedovoljan broj mesta za upis dece u obdaništa.

Predškolska ustanova Milica Nožica

“Ove godine primljeno je 730 zahteva, a mi imamo kapacitet 250 mesta, što znači da skoro trećina valjevskih mališana neće krenuti u jedno od vrtića naše ustanove. Komisija je zasedala, razmatrana je dokumentacija i prva rang lista je završena. Bilo je zahteva za upis u kojima potrebna dokumetacija nije bila kompletna tako da takve prijave nisu ni uzimane u obzir. Sledi drugi krug odlučivanja po žalbama, nakon čega može biti primljeno 87 mališana”, kaže direktor PU “Milica Nožica” Zlatomir Marković.

Predškolska ustanova Milica Nožica

Marković je naglasio da je za taj problem u Valjevu jedino rešenje adaptacija Šeste osnovne škole za potrebe Predškolske ustanove, kada se đaci te škole presele u novi objekat.

“Rešenje postoji i rešenje je to. Videćemo šta će i kada će biti. Za sada je to na dugom štapu. Sve je u rukama Ministarstva prosvete i rukovodstva Šeste škole”, rekao je Marković.

Predškolska ustanova “Milica Nožica” tradicionalano obeležava svoj dan poslednjeg četvrta u maju mesecu. Na svečanosti ove godine, u prisustvu gradskih zvaničnika, rukovodilaca i direktora brojnih institucija, ustanova i službi, kao i prijatelja i saradnika Predškolske ustanove, predškolci “Vidre” izveli su priredbu koju su timski pripremile vaspitačice predškolskih grupa Slavica Savić, Lidija Vićentijević, Jelena Pavlović i Katarina Jovančić.

Savet udruženja vaspitača Srbije dodelio je zahvalnicu valjevskoj Predškolskoj ustanovi za dosadašnju uspešnu saradnju i doprinos u zajedničkim aktivnostima ka kvalitetnijem predškolskom obrazovanju.

Svečanost je svojim nastupom ulepšao i hor Predškolske ustanove “Milica Nožica” koji se prisutnim gostima predstavio izviđenjem nokoliko numera.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.