Preminuo Miki Jevremović

Miodrag Miki Jevremović je rođen 27. marta 1941. u Beogradu. U Požarevcu je završio osnovnu školu, a u Valjevo se preselio sa 11. godina, gde je i odrastao.
Karijeru je započeo sa pesmama Mama, Pijem i Osamdeset žutih ruža. Zatim su nastali hitovi: Ako jednom vidiš Mariju, S kim si sada kad je tužno vreme i Pesnikova gitara. Pesme Grkinja, Lihnida i Neka toče staro vino su njegovi noviji hitovi.

U ranom detinjstvu je zavoleo šah koji je igrao na turnirima u zemlji i inostranstvu, a remi je igrao sa švedskim prvakom Anatolijem Karpovom, što mu je jedan od najvećih uspeha.

Sedamdesetih godina bio je među najpopularnijim našim izvođačima u Sovjetskom savezu, uz Đorđa Marjanovića i Radmilu Karaklajić. I u Jugoslaviji, fanovi su se delili na “Đokiste” i “Mikiste” zbog navodnog rivaliteta ovih pevača na estradi.

Valjevo

Izvor Youtube

Iz dva braka ima troje dece, sinove Đorđa i Stefana i ćerku Jelenu, koja se takođe bavi muzikom.

Krajem decembra doživeo je težak moždani udar, i otada bio u komi.

Izvor Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.