Prevencija zloupotrebe na internetu

Imajući u vidu mnogobrojne opasnosti i rizike koje prete sa interneta, kao i sve veću zloupotrebu društvenih mreža, grad Valjevo je prepoznao značaj edukacije mladih sugrađana o pravilnom korišćenju interneta i podržao organizovanje tribina o toj temi u valjevskim školama.

Valjevo

Centar za edukaciju i prevenciju socijalne patologije „Dorotej” iz Beograda uz podršku grada Valjeva i valjevskih osnovnih i srednjih škola će tim povodom sprovesti seriju tribina u periodu od 20. februara 2017. do 1. marta 2017. godine.

Tribine se organizuju u okviru projekta pod nazivom „Sto škola za detinjstvo bez bola“, koje se realizuju u školskoj 2016/2017. godini na teritoriji Centralne Srbije i grada Valjeva. Moderator i predavač na tribinama je Vladimir Arsić, dugogodišnji urednik i novinar brojnih listova i časopisa (Dnevne novine Pres, Ilustrovana politika, Nacionalna revija i drugi), kao i autor dve zapažene knjige koje se upravo bave temom internet predatora i drugim vrstama nasilnika.

Tokom realizacije tribina, kao podloga za razgovor će se koristiti knjige „Izgubljene u magli“ (Laguna, 2012) i „Armagedon“ (Samizdat B92, 2014). Knjiga „Izgubljene u magli“ se bavi problemima trgovine ljudima i prinudne prostitucije u Srbiji, a  knjiga „Armagedon“ je urađena na osnovu istoimene policijske akcije koja se već nekoliko godina sprovodi na teritoriji Republike Srbije, u cilju identifikacije i hapšenja pedofila koji sve češće vrebaju sa interneta.

Vladimir Arsić će tokom ovih predavanja preneti iskustva lica koja su bila na meti internet predatora i predstaviti konkretne slučajeve internet nasilja, a sve u cilju podizanja svesti kod dece o opasnostima koje vrebaju sa društvenih mreža i prevencije digitalnog nasilja.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.