Prijateljski gradovi iz Srbije i Republike Srpske u Velenju

Predstavnici prijateljskih gradova iz Srbije i Republike Srpske boravili su u Velenju u Sloveniji od 22. do 24. januara. Cilj posete bio je nastavak dugogodišnje uspešne saradnje, prezentacija planova za naredni period, ali i međunarodnih projekata koji su doprineli poboljšanju kvaliteta života građana Slovenije. U delegaciji grada Valjeva bili su Damjan Cvetković, član Gradskog veća, Aleksandar Vujić Subotić, načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove i Aleksandar Purić iz Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove.

Valjevo

Delegacija Valjeva ovom prilikom razgovarala je sa gradonačelnikom grada Velenja Bojanom Kontičem i njegovim saradnicima o unapređenju saradnje između Valjeva i Velenja na prijemu koji je organizovan povodom boravka predstavnika prijateljskih gradova. Dogovoreno je da se početkom februara održi sastanak rukovodstva grada Valjeva i Velenja na kome će biti precizirane prioritetne oblasti sa kojima će dva partnerska grada aplicirati na konkursima za sredstva iz fondova Evropske unije.

Valjevo

Ovom prilikom, održana je prezentacija projekata grada Velenja koji se finansiraju sredstvima iz evropskih fondova. Upriličen je obilazak postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i proizvodnju vode za piće „Grmov vrh“, kao i obilazak izložbeno prodajnog salona i Logističkog centra „Navis“ kompanije Gorenje. Gosti iz Srbije i Republike Srpske upoznali su se i sa radom Međuprivrednog obrazovnog centra, posetili su Muzej rudarstva, a sa privrednicima iz Velenja razgovarali su o uspostavljanju privredne saradnje. Na sastanku sa privrednicima, delegacija iz Valjeva održala je prezentaciju grada Valjeva, a ovom prilikom je emitovan i petnaestominutni film koji govori o privrednim, turističkim, kulturnim, ali i o potencijalima iz oblasti poljoprivrede valjevskog kraja. Privrednici iz Velenja izrazili su spremnost da uspostave saradnju sa privrednicima iz Valjeva.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.