Privremena zabrana poseta na Pedijatriji i Infektivnom

Zbog trenutne epidemiološke situacije koju prati Zavod za javno zdravlje Valjevo, v.d. direktor OB Valjevo, dr Zoran Đurić, naložio je da se privremeno zabrane posete pacijentima hospitalizovanim u Službi za infektivne bolesti i Službi za pedijatriju Opšte bolnice Valjevo. Od dodatnih mera naloženo je i da se broj majki pratilja u Službi pedijatrije svede na najmanji neophodan nivo.

Dok traje trenutna epidemiološka situacija biće na snazi i ranije donete mere koje podrazumevaju ograničenja poseta pacijentima na svim odeljenjima, a one još podrazumevaju:

– trajanje posete maksimalno do 30 minuta.
– prisustvo ukupno, za vreme posete, 1-2 posetioca po bolesniku
– zabrana posete bolesnicima od strane dece do 15 godina starosti

Takođe se mole svi građani da sa simptomima sličnim gripu (povišena temperatura, curenje iz nosa, bolovi u mišićima, stomačne tegobe…), ne dolaze u posete pacijentima koji su hospitalizovani u OB Valjevo. Za vreme trajanja ograničenja poseta bolesnicima pojačane su sanitarno-higijenske mere, kao i nadzor nad posetiocima od strane medicinskog i tehničkog osoblja ustanove.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.