Valjevo probudio zemljotres

Snažni zemljotresi koji su noćas i jutros pogodili Albaniju osetili su se gotovo u celoj Srbiji – Vranju, Kraljevu, Kragujevcu, Jagodini, Valjevu …

Prema poslednjim informacijama, u stravičnim zemljotresima u Albaniji, u regionu Drača, poginulo je najmanje šeest osoba, a više od 300 je povređeno. Rušile su se i zgrade i ima zatrpanih u ruševinama.

Pored Albanije, jak zemljotres pogodio je jutros oko 10 časova i 19 minuta Bosnu i Hercegovinu, a podrhtavanje se osetilo i u Valjevu.  Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je da je potres bio jačine 5,4 po Rihteru epicentar je bio na dubini od 10 kilometara. Nedugo posle ovog usledio je i jedan manji oko 10 časova i 40 minuta koji je bio 3,3 po Rihteru.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.