PROMOCIJA TROBROJA ČASOPISA „AKT“

U sredu, 21. decembra 2016. godine u 18:30 časova održana je promocija trobroja 67/68/69 časopisa za književnost, umetnost i kulturu „AKT“. Časopis „AKT“ je jedini časopis ovakve vrste koji izlazi u Valjevu, u kontinuitetu, već 16 godina. Za to vreme časopis „AKT“ objavljuje mlade autere i uveliko poznata svetska imena.

Valjevo
U ovom trobroju imamo SLOVENAČKU KNjIŽEVNOST, LETONSKOG PESNIKA, MAKEDONSKU PRIČU… ali i autore iz Valjeva i Srbije, posebno zanimljiv temat DADAISTIČKE POEZIJE…

Ove večeri dodeljene su i nagrade časopisa „AKT“. ZLATNO SLOVO, nagrada za najbolju knjigu kratke proze, koja je ove godine pripala Oliveri Nedeljković za knjigu „Posteljica“. Takođe dodeljenu su nagrade za kratku priču
Na konkursu za kratku priču časopisa Akt iz Valjeva prispelo je 646 priča od 112 autora iz Srbije, Crne Gore, Makedonije. Prva nagrada je pripala Jasmini Malešević za priču „Krive ljubavi“. Druga nagrada je dodeljena Jovanki Božić za priču „Dugme“ Treću nagradu su podelile dve autorke: Violeta Eta Tomić za priču „Ne (možda) znam“, i Marijana Sirivljević za priču „Mrzim kada sama šetam noću“ u kojoj se realistički detalji neprestano i vešto prepliću sa onim koje bismo fantastičnim mogli okrstiti.

Valjevo

Na sedmi po redu, srednjoškolski literarni konkurs, koji raspisuje časopis za književnost, umetnost i kulturu „Akt“ pristiglo je 57 radova od 31 učenika. Žiri je doneo jednoglasnu odluku da ravnopravno nagradi pet učenika: Viktora Žarkovića, Tehnička škola, III razred, Đorđa Poparu, Valjevska gimnazija, II razred, Marka Raičevića, Medicinska škola, I razred, Nemanju Grujičića, Valjevska gimnazija, I razred i Nevenu Žujović, Valjevska gimnazija, II razred.
U programi su učestvovali, pored nagrađenih autora: mr Dušan Stojković, potpredsednik Udruženja književnika Srbije, Dejan Bogojevič, glavni i odgovorni urednik časopisa AKT, brojni pesnici iz Valjeva. Sve ukrašeno muzičkim bravurama Blagoja Rankovića na gitari.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.