2016-ta rezultat vakcinisanja protiv gripa već nadmašen!

U Domu zdravlja Valjevo do sada su vakcinisane 2.262 osobe protiv sezonskog gripa, što je već nadmašilo prošlogodišnji rezultat. Dom zdravlja u ovoj sezoni raspolaže sa 2.930 vakcina (oko 400 više nego prošle), tako da ih ima dovoljno za sugrađane koji se sada odluče za vakcinaciju, a virus gripa još uvek nije potvrđen za Valjevo.

Preporučuje se da sve rizične grupe građana prime vakcinu, prvenstveno stariji od 65 godina i hronični bolesnici, kao i oni koji rade na mestima gde je velika frekfencija ljudi. Potrebno je da se pacijenti jave svom izabranom lekaru u Domu zdravlja ili u ambulantama. Vakcina sadrži sve sojeve gripa predviđene za ovu sezonu, za sticanje imuniteta potrebno je dve do tri nedelje, a stvara se imunitet za narednih šest meseci. Vakcinu ne mogu primiti osobe osetljive na kokošje meso, perje i jaja, kao i osobe koje su prehlađene i imaju temperaturu, dok ne ozdrave.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.