Prva “valjevska” beba u 2017. zvaće se David

Valjevci su prvog sugrađanina u 2017. godini dobili u 8 sati ujutru 1. januara. Beba težine 4kg 100 grama došla je na svet carskim rezom, dobila je ocenu 10 na rođenju i zvaće se David.

Valjevo

(Prva “valjevska” beba u 2017.)

Njegovoj majci Jeleni Sekulić (25) iz Valjeva ovo je prva beba i planirano je da se porodi prirodnim putem, ali je na kraju ipak morao da se radi carski rez. “Dok ste vi slavili ja sam dobila najlepši poklon. Osećaj je fantastičan, čim majka uzme bebu u naručje, zaborave se svi bolovi i muke koji se prežive pred porođaj”, kaže uzbuđeno majka prve “valjevske” bebe u Novoj godini, koja je inače tehničar hortikulture po struci i vlasnica jedne cvećare u Pantićevoj ulici.

Valjevo

(Jelena Sekulić sa sinom Davidom)

Prema rečima dežurnog ginekologa Dragana Simovića, u novogodišnjoj noći u periodu od 00h do 8 ujutru, rođene su 3 bebe –  dve devojčice i jedan dečak. Jedini dečak, upravo je David Sekulić, naš prvi sugrađanin rođen u 2017. godini, dok su druge dve bebe  – devojčice, jedna iz Lajkovca i jedna iz Beograda.

Valjevo

“U 2016. godini bilo je 88 porođaja više, što je povećanje od 7%  u odnosu na 2015. godinu. Sedamdesetsedmoro dece više je rođeno nego u 2015. godini. Ukupan broj porođaja u 2016. godini je 1340, a rođeno je 1355 beba. Zbog blizanačkih trudnoća dolazimo do razlike od 15 u godišnjem broju porođaja i rođenih beba. Najteža beba rođena u Valjevskom porodilištu u 2016. godini bila je teška 5kg 20 grama, a 5 kg iznosila je težina najkrupnije bebe rođene priorodnim putem”, kaže dr Simović.

Valjevo

(dr Dragan Simović, ginekolog)

Prva “novogodišnja” beba koja je rođena u Valjevskom porodilištu u 2017. godini, došla je na svet 19 minuta iza ponoći. Reč je o devojčici teškoj 3kg 100 grama i dužine 50 cm, koja je rođena operativnim putem. Njena majka, Kristina Nikolčević-Jablanović (1991), nije Valjevka i ima prebivalište u Beogradu, a kako smo saznali reč je o ženi Aleksandra Jablanovića, državnog sekretara u Ministarstvu rada, nekadašnjeg šefa Srpske liste u kosovskom parlamentu.


M.P.M.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

2 comments

  1. Ne mogu da verujem s cim se oni ponose! (Vezano za bebu od 5kg). Beba nije smela da se rodi prirodno, pa je na kraju zavrsila sa posle- porodjajnom traumom zato sto je bila toliko krupna i sada ima parezu Brahijalnog Pleksusa, a ona nije ni prva, a na zalost ni poslednja koja je zavrsila tako, mnogo smo drugara moj sin i ja upoznali do sada,10 meseci smo vec na rehabilitaciji, a niko ne gresi kao nas nacelnik ginekologije dr Sreckovic.

  2. Isti slučaj je i sa mojim detetom! Načelnik ginekologije dr Novica Sreckovic me je porodio i moje dete ima paralizu Brahijalnog pleksusa! Biće potrebne godine da se detetu koje je bilo zivo i zdravo devet meseci u stomaku osposobi ruka, i to sve zbog bahatosti i bezobrazluka doktora! Neka mu ide na savest,a svako ko ovo pročita ako ne zeli da mu se desi isto neka zaobidje ovog doktora! Neka mu Bog sudi.