Putarine definitivno poskupljuju

Preduzeće Putevi Srbije dobiće do kraja novembra, a najkasnije u decembru, odobrenje Vlade Srbije za poskupljenje putarine za deset odsto.

“Večernje novosti” pišu da će za vožnju od Beograda do Niša umesto 730 dinara vozači morati da izdvoje oko 800 dinara. Putovanje od Beograda do hrvatske granice koštaće 375 umesto 340 dinara, dok će cena putarine od Beograda do Novog Sada biti 210 dinara.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila da će putarina poskupeti vrlo brzo, možda čak i do kraja meseca i to za 10 odsto, koliko su Putevi Srbije tražili.

Putevi Srbije su još u januaru poslali zahtev Vladi Srbije sa konkretnim predlogom za korigovanje cena i planom da od 1. februara korišćenje puteva poskupi, ali su tada odbijeni.

Cene korišćenja auto-puteva nisu menjane od februara 2008. godine, iako ovo preduzeće godinama traži skuplju vožnju auto-putem.

U međuvremenu su, kako navode u Ministarstvu saobraćaja, rasle cene materijala, energenata i opreme koji se koriste za održavanje auto-puteva i ostalih saobraćajnica.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.