Radionice sa osnovcima posvećene prevenciji depresije

U Domu zdravlja tokom cele ove sedmice biće održavane radionice sa učenicima sedmog razreda gradskih osnovnih škola na temu depresije.

Dom zdravlja Valjevo sa partnerskim ustanovama organizuje ovaj vid vršnjačke edukaciju radi prevencije depresije među mladima i radionice su nastavak obeležavanja Svetskog dana zdravlja, čija je ovogodišnja kampanja uporavo posvećena depresiji.

Od ponedeljka do petka u Edukativnom centru Doma zdravlja sa sedmacima će u timu za rad biti psiholog, pedijatar, patronažna sestra, profesori zdravstvene nege Medicinske škole, predstavnici Zavoda za javno zdravlje i Crvenog krsta. U radionicama će aktivno učestvovati i učenici trećeg razreda Medicinske škole, kao podrška i motivacija mlađim drugarima.

Ove godine Svetski dan zdravlja posvećen je depresiji i obeležava se pod sloganom „Depresija – hajde da razgovaramo”. Svetska zdravstvena organizacija u kampanji posebnu pažnju posvećuje onima koje depresija najčešće pogađa, a među njima su i adolescenti i mlade osobe. Razgovarajući o depresiji sa članovima porodice, prijateljima, zdravstvenim radnicima, u školama, na radnom mestu, socijalnim ustanovama, u medijima – može se smanjiti stigma vezana za depresiju.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.