RASPUST PRODUŽEN ZBOG GRIPA ZA 2 DANA!

Ministarstvo prosvete Srbije danas je odlučilo da deci zbog gripa produži raspust posle 9. januara.

Prema rečima ministra Mladena Šarčevića, đaci će se vratiti u klupe dva dana kasnije, 11. januara.

U toku protekle nedelje bilo je naznaka da takva mogućnost postoji, ali Ministarstvo je danas prelomilo jer broj obolelih od virusa i gripa ne jenjava.

Odluka je doneta posle sastanka predstavnika Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja.

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu leži dvoje pacijenata, od kojih je jedan već na respiratoru, dok je drugi za nijansu u boljem stanju, za 100 odsto povećan je broj obolelih od gripa u prestoničkom Domu zdravlja „Stari grad“, a u Kostolcu su prekjuče građani čekali na red ispred tamošnjeg Doma zdravlja jer je čekaonica bila premala da ih sve primi.

Ovo je ujedno skor situacije posle Nove godine u Srbiji kada je grip u pitanju. Prema poslednjim, prednovogodišnjim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, od te bolesti umrlo je četvoro pacijenta, dok je prijavljeno 50.473 obolelih. Proglašena je epidemija u Požarevcu, prijavljena je u Beogradu, a svoja vrata za posete pacijentima već su zatvorili VMA i beogradski Urgentni centar.Evo kako da razlikujete grip od prehlade

Mladen Šarčević, ministar prosvete, izjavio je juče za “Alo” da razmišlja o produženju raspusta školarcima, ali da će o tome razgovarati danas sa ministrom zdravlja dr Zlatiborom Lonačarom.

– Na današnjem kolegijumu sagledaćemo celokupnu situaciju, a u naredna tri dana donećemo odluku da li će se učenici vratiti u klupe 9. januara. U zavisnosti od podataka Ministartva zdravlja i onoga što bude rekao ministar Lončar, mi ćemo doneti svoje odluke – naveo je ministar Šarčević.

Izvor INFO24.RS

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.